Eva Kiss, apariție neașteptată la Gala Premiilor Gopo 2024. Artista s-a stabilit în urmă cu mai mulți ani în Danemarca: „România o găsesc foarte mult schimbată în bine”

Eva Kiss a fost o apariție rară la Gala Premiilor Gopo 2024. Artista a fost invitată la eveniment de Tudor Giurgiu și l-a onorat cu foarte mult entuziasm.
Alina Costache
30 apr. 2024, 19:03
Eva Kiss, apariție neașteptată la Gala Premiilor Gopo 2024. Artista s-a stabilit în urmă cu mai mulți ani în Danemarca: „România o găsesc foarte mult schimbată în bine”
Eva Kiss, apariție surpriză la Gala Premiilor Gopo 2024

Stabilită de ani buni în Danemarca, Eva Kiss susține că a găsit România schimbată în bine și că nu ar mai pleca astăzi din țară, dacă ar fi să o ia de la capăt.

Celebra cântăreață, renumită pentru interpretarea piesei „Puterea dragostei”, a revenit în țară pentru a participa la Gala Premiilor Gopo 2024, unde a fost însoțită de soțul ei. Cu această ocazie, artista a vorbit despre cât de dor îi este de România.

„Sunt emoționată și bucuroasă că sunt invitată la un asemenea eveniment și îi mulțumesc domnului Tudor Giurgiu, pentru că dumnealui ne-a invitat. România? O găsesc schimbată, foarte mult schimbată, în bine. Acum nu aș mai face pasul pe care l-am făcut, să plecăm din țară. Acum, i-aș fi spus soțului să nu facem acest pas, dar acum asta este. Sunt multe lucruri pe care nu le mai poți schimba”, a dezvăluit Eva Kiss, pentru Viva.ro.

Citește și: Cum arată Eva Kiss la 70 de ani. Una dintre vocile de aur ale anilor ’80 trăieşte de peste trei decenii în Danemarca

Sărbătorile de Paște le va petrece în România, alături de prieteni, și va pregăti preparate tradiționale specifice acestei perioade.

„Da. Suntem aici. În primul rând, eu și prietena mea avem o rețetă foarte bună de cozonac. O să facem și ouă roșii- și mai multe culori- și tot felul de bunătăți românești. În Danemarca, Paștele Catolic este Paștele Danemarcei. Acolo, totul e închis și te pregătești pentru Paște. Ce să faci? Pe undeva ești obligat să îl ții pe acela. Așa sărbătorim ambele evenimente religioase”, a mai spus artista.

De ce a părăsit Eva Kiss România

Eva Kiss a urcat pe cele mai renumite scene din România, în perioada anilor ’70 și ’80. Succesul i-a fost umbrit de mariajul cu primul său soț, o perioadă plină de abuzuri și durere. După divorț, acesta i-a interzis să-și mai vadă fiul, ameninând-o cu moartea. În cele din urmă l-a întâlnit pe cel de-al doilea soț, alături de care a învățat ce este iubirea adevărară și cu care a avut o colaborare profesională de succes.

„Am plecat din țară din motive sentimentale urmându-mi soțul, care alesese drumul exilului. Radu a cântat 17 ani prin străinătate, începând cu Finlanda, în formația „Roșu și negru’, apoi în grupul lui Micky Popescu, cu care „a bătut’ Germania 9 ani, și în final cu „Romanticii’, cu care a cântat în Kuweit, Arabia Saudită și Dubai. În 1981, a pus bazele propriei formații, „R.Cs Band’, alături de care am făcut și eu un turneu de 6 luni în Siria. Ne cunoscuserăm cu câteva luni înainte, la barul Melody, unde cântam amândoi”, a mărturisit Eva Kiss, în urmă cu ceva timp, pentru formula As.

Citește și: Ce mai face Eva Kiss, artista care făcea furori în urmă cu zeci de ani. Cântăreața iubita de toți românii a luat o decizie radicală

Ghinionul avea să intervină din nou în viața Evei Kiss, când soțului ei i-a fost furat pașaportul, așa că planurile lor de a fugi din România au fost amânate. La un moment dat, actualul soț al Evei Kiss a reușit să plece în Danemarca, iar artista și cele două fiice l-au urmat, la scurt timp.

„În 1984, din cauza unor „binevoitori’, lui Radu i s-a luat pașaportul și i s-a interzis să mai plece din țară. Așa că a fost nevoit să-și restrângă activitatea la România. Am cântat împreună, ba prin București, la restaurantele Ambasador, Modern, Doina, ori Salonul Spaniol, ba pe litoral, la barul Internațional, din Olimp, sau la barul Melodii, din Mamaia.

Dintr-un anume punct de vedere, era frumos. Între timp, deveniserăm soți, eram mereu împreună, dar nedreptatea care-i fusese făcută îl macină zi de zi, așa că, atunci când i s-a ivit ocazia, a fugit din țară.

Nu înainte însă de a se asigura că aveam să-l urmez. Și m-am ținut de promisiune: pe 26 ianuarie 1990, după un an și unsprezece luni, am plecat după el, împreună cu cele două fete, Alexandra, care nici nu împlinise doi ani, și Eva, fata mea din prima căsătorie, care la 18 ani era deja o domnișoară”, a spus artista într-un interviu pentru formula AS.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'