Eva Tofalvi se apără în scandalul de dopaj: Am luat medicamentul înainte de 1 ianuarie

Eva Tofalvi este a doua sportivă din România depistată pozitiv cu meldonium, după Mirela Lavric. Eva Tofalvi este cea mai bună biatlonistă a României, cu multiple prezenţe la Jocurile Olimpice de Iarnă şi în etapele de Cupă Mondială.

13 apr. 2016, 07:43
Eva Tofalvi se apără în scandalul de dopaj: Am luat medicamentul înainte de 1 ianuarie

Eva Tofalvi, depistată pozitiv cu meldonium, a declarat miercuri că a luat substanţa în decembrie 2015, înainte de a fi introdusă pe lista interzisă, deoarece are probleme cu inima, motiv pentru care decisese să se retragă din activitate.

Totodată, ea afirmă că meldonium nu ajută la creşterea performanţei sportive, ci doar la o refacere mai rapidă.

Citeşte şi Mirela Lavric, prima reacţie după ce a fost prinsă DOPATĂ cu MELDONIUM

Sunt şocată, dar ştiu că sunt nevinovată. Am luat medicamentul înainte de 1 ianuarie, în decembrie, nu mai ştiu exact când, 20 decembrie, ceva de genul ăsta. Nu luam dacă ştiam că vor fi probleme, nu aveam nevoie de acest scandal. Nu am un staff medical, dar ca oricine om mă duc la medicul de familie dacă am probleme. Pot să dovedesc că sunt nevinovată, nu am mai luat niciodată meldonium în afară de decembrie. Acest medicament nu te ajută la performanţă, poate să te ajute la refacere cel mult„, a declarat Eva Tofalvi la ProSport LIVE.

Eva Tofalvi (37 ani) a fost prezentă la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a câştigat o etapă de Cupă Mondială. Ea a fost depistată pozitiv cu meldonium la etapa de Cupă Mondială de la Oslo, de la începutul lunii martie.