Evacuare cu mascaţi, în Piteşti. Două familii cu datorii la întreţinere, date afară din locuinţe

Două familii din Piteşti care locuiesc în blocurile sociale ale primăriei au ajuns sub cerul liber, deoarece au acumulat datorii la întreţinere de peste 20.000 de lei. În timp ce chiriaşii rău-platnici cer clemenţă, autorităţile locale anunţă că şi ceilalţi restanţieri vor fi executaţi.

04 iun. 2013, 07:06
Evacuare cu mascaţi, în Piteşti. Două familii cu datorii la întreţinere, date afară din locuinţe

Două familii defavorizate din Piteşti au ajuns să doarmă sub cerul liber. Au fost evacuate pentru că n-au plătit facturile la utilităţi cu anii. Una dintre familii are datorii de peste 20.000 de lei. Cealaltă, de aproape 6.000 de lei.

Muncitorii au cărat mobila, păziţi de mascaţi. „Au adus pază, mascaţi, securitate foarte multă. Pentru ce, nu ştiu că nu suntem violenţi. N-am făcut niciodată scandal în acest bloc”, a spus una dintre femeile evacuate.

Reprezentanţii primăriei spun că acestea sunt primele executări silite. „Din cele opt persoane care sunt trecute, şase vor plăti sau vor fi evacuate în următoarea perioadă. Ei spun că nu plătesc pentru că nu au posibilităţi financiare. Probabil că lipsa locurilor de muncă a dus la această situaţie. Înţeleg că în unele cazuri sunt datorii şi de doi ani de zile”, a declarat viceprimarul din Piteşti, Laurenţiu Zidaru.

Alte câteva zeci de familii au datorii, însă Primăria nu le-a deschis încă procese.