Evacuare de urgenţă la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. S-a deschis dosar penal

70 de persoane au fost evacuate, joi, din Universitatea Petrol-Gaze Ploiești din cauza unui miros puternic iritant care s-a simţit la etajul 4 al corpului I. Poliţiştii din Prahova s-au autosesizat şi fac cercetări pentru infracţiunea de port ilegal de substanţe periculoase în acest caz.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 09:32
Evacuare de urgenţă la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. S-a deschis dosar penal

UPDATE: Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că, în urma incidentului de la Universitatea din Ploieşti, în care doi tineri au ajuns la spital, a fost deschis dosar penal şi se fac cercetări in rem.

Surse judiciare au declarat pentr News.ro că nu există un suspect şi că reprezentanţi ai conducerii universităţii au susţinut că bănuiesc faptul că în corpul de clădire a fost folosit un spray iritant lacrimogen.

În urma măsurătorilor făcute cu aparatură specializată s-a constatat că nu existau acumulări de gaze sau alte substanţe, însă măsurătorile au fost făcute după ce încăperea a fost aerisită, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

12 persoane au avut nevoie de intervenţia medicilor după incidentul de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Potrivit ziarulincomod.ro, un băiat și o fată au fost transportați la spital, întrucât prezentau simptome de greață, vărsături și pierderi de cunoștință. Celelalte zece persoane au amețeli şi au primit îngrijiri la faţa locului.

La Ploieşti s-a deplasat şi o echipa de la departamentul Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear din Ciolpani. În urma măsurătorilor nu s-au identificat gaze sau alte substanţe periculoase.

Potrivit ph-online.ro, o persoană ar fi folosit un spray cu gaz lacrimogen în incinta Universităţii Petrol-Gaze Ploiești.