Evacuare la aeroportul Târgu Mureş din cauza unui bagaj suspect

Pasagerii unei curse aeriene Târgu Mureş-Budapesta şi angajaţii aeroportului din Târgu Mureş au fost evacuaţi, marţi, după ce în aerogară a fost găsit un bagaj părăsit. Bagajul este verificat de echipa pirotehnică a SRI.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 11:32
Evacuare la aeroportul Târgu Mureş din cauza unui bagaj suspect

Directorul Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan, a declarat marţi că pasagerii care aşteptau cursa Târgu Mureş- Budapesta, angajaţii aeroportului şi personalul-anexă – în total câteva zeci de persoane – au fost evacuaţi din aerogară după ce a fost găsit un bagaj părăsit, informează Mediafax.

Potrivit lui Runcan, la un minut după decolarea cursei Târgu Mureş-Dortmund personalul aeroportului a găsit un bagaj părăsit în zona aerogării, motiv pentru care a fost alertată echipa pirotehnică a SRI şi s-a evacuat zona.

„Cei de la SRI au radiografiat bagajul respectiv cu robotul şi după ce au văzut că este curat l-au predat la Poliţia Transporturi Aeriene. Nu a fost necesară detonarea. Probabil cineva l-a uitat în aerogară. Cei de la Poliţia Transporturi Aeriene îl verifică pentru a identifica proprietarul bagajului suspect, în paralel şi noi verificăm listele şi înregistrările surprinse de camerele de luat vederi, în acelaşi scop”, a spus Runcan.

Directorul Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş a precizat că pasagerii şi personalul aeroportului au reintrat în zona aerogării, activitatea fiind reluată la mai puţin de o oră de la incident.

„Toată lumea a reintrat în aerogară, pasagerii, în majoritate, au fost trecuţi de zona de check-in, spre celelalte servicii. Cursa Wizz Air Târgu Mureş – Budapesta e reprogramată pe program de iarnă, la ora 14.15, poate vom înregistra o uşoară întârziere la verificări, dar recuperăm, am suplimentat personalul de la check-in cu o persoană”, a arătat el.