Evacuare preventivă, în Galapagos. 50 de persoane părăsesc insula principală a arhipelagului

Autorităţile din Ecuador au ordonat marţi evacuarea preventivă a 50 de persoane de pe insula principală a arhipelagului Galapagos de teama unei erupţii vulcanice.

27 iun. 2018, 06:08
Evacuare preventivă, în Galapagos. 50 de persoane părăsesc insula principală a arhipelagului

Autorităţile din Ecuador au ordonat marţi evacuarea preventivă a 50 de persoane de pe insula principală a arhipelagului Galapagos de teama unei erupţii vulcanice, informează AFP.

Locuitorii din apropierea vulcanului Sierra Negra, de pe insula Isabela, au fost plasaţi la familii-gazdă, a declarat serviciul de comunicare al Guvernului.

Accesul turiştilor în zona vulcanului cu o altitudine de 1.124 de metri, care a început să erupă marţi seara, a fost, de asemenea, restricţionat, informează Agerpres

Citeşte şi Alertă în Guatemala: Trei vulcani activi, inclusiv Vulcanul de Foc, au aruncat cantităţi uriaşe de cenuşă şi lavă

Pe 16 iunie, activitatea unui alt vulcan din Galapagos, Cumbre, situat pe insula Fernandina (nelocuită), la aproximativ 60 de kilometri de Sierra Negra, a dat semne de intensificare.

Situate la circa 1.000 de kilometri de teritoriul continental al Ecuadorului, Insulele Galapagos – un arhipelag vulcanic format din 19 insule mari şi din zeci de mici insule stâncoase – a servit drept laborator pentru naturalistul britanic Charles Darwin care, pe baza observaţiilor asupra faunei insulelor, a dezvoltat cunoscuta teorie despre evoluţia speciilor.