Evacuare în masă într-un bloc din Tulcea, 80 de oameni scoşi din case de pompieri şi 6 internaţi după dezinsecţie

Incident şocant în Tulcea. Şase oameni au fost internaţi de urgenţă, iar peste 80 au fost evacuaţi din patru scări de bloc după o dezinsecţie. Se pare că cei care s-au ocupat de această acţiune au pulverizat o substanţă foarte puternică.

13 iul. 2017, 13:25
Evacuare în masă într-un bloc din Tulcea, 80 de oameni scoşi din case de pompieri şi 6 internaţi după dezinsecţie

Zeci de persoane dintr-un bloc din centrul oraşului Tulcea au fost evacuate, joi, după ce patru scări ale imobilului s-au umplut de fum. Specialiştii au stabilit că fumul a fost provocat de o dezinsecţie nereuşită.

Pompierii deplasaţi la faţa locului cu şase autospeciale au evacuat 87 de persoane, dintre care opt copii. Şase vârstnici au suferit atacuri de panică.

„A fost o dezinsecţie nereuşită. Oamenii ne-au chemat, ni s-a spus că este un incendiu. De fapt era o dezinsecţie, probabil au folosit prea multe substanţe, patru scări de bloc erau pline cu fum. Noi ne-am dus acolo cu şase autospeciale, am evacuat numeroase persoane vârstnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, potrivit Mediafax.

La faţa locului au ajuns şi echipaje ale ambulanţei tulcene, poliţişti şi jandarmi.

De asemenea, situaţia este monitorizată de autorităţile de mediu şi cel mai probabil firma care a făcut dezinsecţia va fi sancţionată.