Evadare spectaculoasă din Coreea de Nord. Un gimnast a sărit peste un gard înalt de 3 metri, fără să declanşeze senzorii

Autorităţile de la Seul au interceptat un cetățean nord-coreean care pretinde că a sărit peste un gard de trei metri pentru a fugi din țara sa şi a ajunge în Coreea de Sud. Bărbatul le-a ridicat suspiciuni sud-coreenilor, care i-au cerut să recreeze evadarea curajoasă.

25 nov. 2020, 20:57
Evadare spectaculoasă din Coreea de Nord. Un gimnast a sărit peste un gard înalt de 3 metri, fără să declanşeze senzorii

Bărbatul care a reuşit această evadare spectaculoasă se pare că a fost avantajat de statura sa minionă și de calitățile sportive extraordinare și a sărit gardul de 3 metri fără să declanșeze senzorii cu care este dotat. Totuşi, potrivit unor informații vehiculate de presa sud-coreeană, bărbatul s-ar fi folosit și de o prăjină.

Bărbatul, care are aproximativ 30 de ani, a fost capturat și luat în custodie de către armata sud-coreeană pe 4 data de noiembrie, în timp ce trecea peste graniță în provincia Gangwon. El le-a spus atunci anchetatorilor că este gimnast.

Citeşte şi Iubirea secretă a lui Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei se pare că mai are o fiică, pe care a făcut-o cu o menajeră ajunsă acum milionară

Oficialii militari cred înainte de această evadare spectaculoasă tânărul s-ar fi putut urca un stâlp, după care a trecut peste sârmă ghimpată, relatează cotidianul Chosun Ilbo. Sud-coreenii se întreabă totuşi care este motivul pentru care sistemul de securitate extrem de sofisticat și avansat din punct de vedere tehnologic nu a funcționat corect.

Presa din sud spune că aproximativ 32.000 de persoane din Coreea de Nord au fugit în Coreea de Sud. Cifrele variază de la an la an, dar vârful a fost atins în 2009, când 2.900 de nord coreeni au trecut ilegal granița spre sud.