EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Barem de corectare pentru limba şi literatura română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut luni, 25 iunie, proba de limba şi literatura română. Examenul a început la ora 09.00 şi s-a încheiat la 11.00. În două ore, elevii au avut de rezolvat varianta 6. VEZI BAREMUL DE CORECTARE

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 17:52
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Barem de corectare pentru limba şi literatura română

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. La primul subiect, absolvenţii claselor a VIII-a au avut de analizat un fragment din volumul I al seriei „Cireșarii”, de Constantin Chiriță. În prima parte, li s-a cerut să noteze câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor: „leac”, „înfricoşătoare” şi „crezuse” şi să explice rolul semnului exclamării în secvenţa: asta-i!.

La a treia cerinţă, au avut de selectat un epitet şi o enumeraţie din text, iar apoi au avut să numească două moduri de expunere utilizate în textul dat.

Pentru 6 puncte au avut de prezentat, în 30-50 de cuvinte (3-5 randuri) semnificaţia secvenţei: Cartea îi duse în Evul Mediu, printre dueluri şi cavalcade; era o carte pe care o mai citise de câteva ori, era una dintre marile cărţi ale copilăriei şi recitea cu disperare paginile cele mai frumoase.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Cele mai dificile din ultimii 12 ani, nu este uşor să se ia nota 5

Primul subiect a mai avut o cerinţă de 12 puncte unde elevii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte (10-15 rânduri), în care trebuia să-şi prezinte opinia despre mesajul fragmentat din Cireşarii de Constantin Chiriţă.

Al doilea subiect i-a adus în actualitate: a pornit de la rândurile semnate de psihologul și scriitorul Ion Vianu în revista „Dilemateca”, despre e-readerul Kindle pe care acesta îl cumpărase de curând.

VEZI SUBIECTELE DE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Miercuri absolvenţii claselor a VIII-a susţin examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 -MATEMATICĂ.

MODELE DE SUBIECTE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 MATEMATICĂ

După EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 urmează ADMITEREA LA LICEU. Vezi CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ÎNSCRIERE LA LICEU