EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Baremul de corectare la română NU se va revizui

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, că baremul de corectare a probei scrise la limba şi literatura română nu se va schimba din cauza subiectului care a creat controverse în rândul profesorilor şi elevilor.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 13:39
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Baremul de corectare la română NU se va revizui

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Liviu Pop a precizat că lucrările la proba de limba română din cadrul Evaluării Naţionale sunt corectate în baza baremului deja stabilit, deşi unul dintre subiecte a fost „ambiguu” şi a generat controverse. Oficialul a mai spus, legat de subiectul respectiv, că Ministerul Educaţiei a cerut părerea mai multor specialişti, inclusiv de la Academia Română, iar 90% dintre aceştia s-au pronunţat în favoarea rezolvării prevăzute în barem.

Nu există posbilitatea de revizuire a baremului la limba şi literatura română. Este greu de schimbat regulile în timpul jocului. Nu va fi o problemă notarea elevilor, cu sau fără acest răspuns la întrebarea care a creat controverse”, a declarat Liviu Pop în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a completat că subiectul controversat demonstrează că programa şcolară este deficitară şi trebuie modificată. „În doi ani de zile, la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei s-a scris o singură programă, cea pentru clasa pregătitoare. (…) Institutul va avea un nou director. Actualul director a intrat în concediu fără plată”, a mai spus Pop.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Prezenţa la proba de limba română, mai mică cu circa 20%

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut luni, 25 iunie, proba de limba şi literatura română. În două ore, elevii au avut de rezolvat varianta 6, o variantă dificilă, potrivit profesorilor de română.

Nemulţumirea elevilor a pornit de la Subiectul II, cerinţa 3 de la examenul de limba şi literatura română.

Elevii de clasa a VIII-a au semnat o petiţie online prin care cer Ministerului Educaţiei să revizuiască baremul de la examenul de limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale 2012.

„Având în vedere discuţiile de pe forumuri şi dezbaterile aprinse din presă, este evident că subiectul II.A.3 a fost unul de dificultate mare, care a dat naştere la interpretări şi controverse. (…) Solicităm revizuirea de urgenţă a baremului aprobat, în sensul punctării ca şi corecte atât a variantei C.”propoziţie subiectivă”, cât şi a variantei B. „propoziţie predicativă”, potrivit petiţiei online.