EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Patru elevi au fost eliminaţi de la proba de matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Miercuri, peste 167.000 de elevi de clasa a VIII-a au avut de rezolvat problemele de matematică de la ultima proba de examen. Pentru proba de matematică a fost stablită, prin tragere la sorţi, varianta de subiecte cu numărul 2.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 15:36
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Patru elevi au fost eliminaţi de la proba de matematică

Patru candidaţi au fost eliminaţi de la proba de matematică din cadrul EVALUĂRII NAŢIONALE 2012, deoarece au fost surprinşi în tentativa de a utiliza mijloace interzise de regulamentele în vigoare.

Pentru 5 elevi din 4 judeţe a fost necesară folosirea subiectelor de rezervă, pentru că aceştia au început proba la ora 13.30, ca urmare a unor dificultăţi întâmpinate în deplasarea către centrele de examen.

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc în data de 2 iulie.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Cum se corectează lucrările şi care sunt paşii pentru contestaţie

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţare de la bugetul de stat.

VEZI AICI CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ÎNSCRIERE LA LICEU