Evaluare Naţională 2013 Harghita. Examen în condiţii speciale pentru elevii cu probleme medicale

Patru elevi harghiteni care au probleme medicale au susţinut, marţi, prima probă a Evaluării Naţionale în condiţii speciale. Unul dintre ei a fost nevoit să-şi scrie lucrarea pe patul de spital.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 12:02
Evaluare Naţională 2013 Harghita. Examen în condiţii speciale pentru elevii cu probleme medicale

Un elev din zona Gheorgheni este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, motiv pentru care două cadre didactice au mers la spital şi candidatul şi-a scris lucrarea la limba şi literatura română. Demersul a fost susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. VEZI: Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a VIII-a la limba română

De asemenea, doi elevi din Miercurea Ciuc, care suferă de autism şi dislexie-disgrafie şi un altul din zona Odorhei, diagnosticat tot cu dislexie-disgrafie au dictat rezolvarea subiectelor unor profesori de altă specialitate decât limba română.

La prima probă a Evaluării Naţionale au participat 2.800 de elevi harghiteni, din cei 2.834 înscrişi, prezenţa fiind una relativ bună. Examenul a fost organizat în 98 de centre din judeţ.

„Am avut o prezenţă bună, elevii au fost disciplinaţi şi punctuali şi examenul s-a desfăşurat fără probleme”, a declarat inspectorul şcolar general, Bartolf Hedvig, care a precizat că s-a pus la dispoziţie apă minerală pentru fiecare elev, în contextul în care temperaturile au fost destul de ridicate.

VEZI: SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Profesor de română: Se poate lua cu uşurinţă nota şase

Potrivit Agerpres, Inspectorul Şcolar General a precizat că în aproape toate şcolile din judeţ s-au organizat, în timpul anului şcolar, sesiuni gratuite de pregătire a Evaluării Naţionale, dar frecvenţa şi prezenţa nu au fost prea ridicate. În plus, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a organizat şi două simulări ale Evaluării Naţionale, pentru a-i familiariza pe elevi cu subiectele şi cu atmosfera de examen.

În cursul zilei de miercuri, 2.385 de elevi din Harghita vor susţine proba de limbă şi literatură maghiară.