EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la simulare, peste 50% dintre elevi au medii sub 5

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a precizat faptul că, din primele date, în jur de 50% dintre elevii de clasa a VIII din ţară care au susţinut simulările au obţinut note peste 5.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 12:48

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: „Am primit primele rezultate la simulările clasei a VIII-a, undeva în jurul a 50% au luat note peste 5. E un procent mic, dar e un procent care reprezintă un semnal că elevii mai au câteva luni până la examenul real. Am insistat să nu punem notele în calculator pentru că vorbim de antrenament”, a declarat în cadrul conferinţei de presă de la Bistriţa, ministrul Educaţiei Remus Pricopie. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a mai precizat faptul că aceste simulări fac ca acesta să fie cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori, în special pentru directori şi inspectori şcolari şi că aceste simulări înseamnă eforturi în plus. Deşi simulările presupun eforturi în plus din partea cadrelor didactice, acestea nu vor fi plătite în plus, examenele intrând în „atribuţiile de serviciu”.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la matematică, multe note de 1 şi 1.99!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Întrebat dacă ruperea USL va afecta şi şcoala românească, Remus Pricopie a ţinut să spună că deşi o dată la două săptămâni un director sau inspector îşi pierde funcţia, deciziile nu se iau din perspectiva politicului. „În inspectorate nu avem PSD-işti, PNL-işti, PC-işti, în inspectorate au rămas oameni care sunt profesionişti. Am schimbat la trecerea anului directori şi inspectori şi i-am schimbat pentru că nu au performanţă şi când i-am schimbat nu am întrebat pe nimeni. Şcoala trebuie să aibă în frunte profesori de calitate, oameni de calibru, care îşi fac treaba. Unii se aşteptau să înceapă acum în şcoala românească vânătoarea de vrăjitoare politice. În şcoală nu se va întâmpla nimic în raport cu efervescenţă politică,” a completat Remus Pricopie.

Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cele mai tari „perle” de la proba de română

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.