Evaluare Naţională 2014 EDU.RO: Rata de promovare a crescut după rezolvarea contestaţiilor, în Botoşani

Evaluare Naţională 2014 EDU.RO. După rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare la nivelul judeţului Botoşani a crescut de la 64,11% la 64,33%. RomaniaTV.net vă prezintă în timp real toate notele obţinute de elevi în Bucureşti şi în fiecare judeţ. REZULTATELE FINALE la CAPACITATE 2014 vor fi publicate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, EDU.RO.

01 iul. 2014, 09:14
Evaluare Naţională 2014 EDU.RO: Rata de promovare a crescut după rezolvarea contestaţiilor, în Botoşani

Evaluare Naţională 2014 EDU.RO. Otilia Luca, inspector şcolar general adjunct şi preşedintele Comisiei judeţene de Evaluare Naţională, a anunţat că după rezolvarea contestaţiilor rata de promovare la nivelul judeţului Botoşani a crescut de la 64,11% la 64,33%, potrivit monitorulbt.ro. La limba şi literatura română rata de promovare a crescut de la 65,85% la 67,38%, iar la matematică de la 65,77% la 65,85%.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a anunţat, marţi, REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, în urma reevaluării lucrărilor ale căror note au fost contestate. 105 lucrări au fost apreciate pozitiv –  84 lucrări la limba şi literatura română şi 21 la matematică. 16 lucrări au fost apreciate negativ – 14 teze la limba şi literatura română şi două la matematică. În cazul a 345 teze notele au rămas neschimbate.

Potrivit reprezentanţilor inspectoratului, în urma recorectării lucrărilor, nu au fost diferenţe de notare mai mari de un punct şi jumătate.

Înscrierile în învăţământul liceal se vor face în perioada 4 – 9 iulie, când absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile. Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere

Între 17 şi 25 iulie, candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu începe pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaţilor.

Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total şi media obţinută la evaluarea naţională, cu o pondere de 75% din total. Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională.

RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.