EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO: Elevii de clasa a VIII-a au dat, marţi, examen la Limba maternă

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut, marţi, al doilea examen din cadrul Evaluării Naţionale, proba la Limba maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

22 iun. 2015, 19:57
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO: Elevii de clasa a VIII-a au dat, marţi, examen la Limba maternă

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Elevii aparținând minorităților naționale au susţinut, marţi, 23 iunie, evaluarea la Limbă maternă. Ultima probă, cea la Matematică, va fi susținută pe 24 iunie. Ministerul Educaţiei a anunţat că elevii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Vezi ce au avut de rezolvat olimpicii în sesiunea specială

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, între orele 16.00 — 20.00, se vor putea depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27 — 29 iunie. Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Vezi şi: SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2015 EDU.RO. Vezi şi BAREMUL de corectare

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Examenele vor începe la ora 9.00, însă elevii trebuie să fie în bănci de la ora 8:30. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea fiecărei săli de examen este lipită o listă cu numele candidaţilor distribuiţi acolo.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Adolescenţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. Ordinul de ministru care stipulează aceste reguli spune că elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisie, nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, în sălile de examen, asupra lor sau în băncile în care sunt aşezaţi, orice fel de manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Candidaţii nu au voie să aibă la ei telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Încălcarea regulilor este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu. Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V — VIII (25%).

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3 — 7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4 — 8 iulie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9 — 11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6 — 8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.