EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Ei sunt elevii de 10 ai României. Cum îşi văd viitorul

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ. Sute de elevi au obţinut media 10 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, aşa că vă prezentăm câţiva dintre ei. Deşi abia şi-au făcut buletin, absolvenţii de clasa a VIII-a par că au deja bine conturat în minte felul în care viaţa lor va decurge de acum înainte. 

28 iun. 2015, 11:19

Raluca Dragomir este una dintre cei elevi din Timiş care au primit media 10 la Evaluarea Nationala. Are 15 ani, este vesela, cu inclinatii artistice, dar si foarte hotarata atunci cand vine vorba de viitorul ei.

Eleva la Liceul Grigore Moisil, Timişoara, Raluca a luat cea mai mare nota la examenul de anul acesta, scrie opiniatimisoarei.ro. Spune ca a inceput sa se pregateasca pentru Evaluare inca de la inceputul anului scolar, astfel ca subiectele nu i s-au parut grele. „Doar de anul acesta ma pregatesc mai serios. Am avut mai mult de lucrat si de invatat, dar pana la urma a fost bine. Pentru mine a fost putin mai mult de lucru, pentru ca doar din clasa a opta am venit la liceul Moisil, de la Pedagogic, si a trebuit sa ma obisnuiesc cat mai repede cu colegii si cu profesorii, cu toate noutatile”, a declarat Raluca.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO: Când se anunţă REZULTATE FINALE de la Capacitate 2015

Chiar daca a invatat mai mult pentru Evaluarea Nationala, Raluca nu si-a lasat de-o parte nici pasiunile. A facut cursuri de engleza, sport, dar si pian. Acum, dupa ce emotiile examenului a trecut, tanara astepata cu nerabdare vacanta. Se va relaxa toata vara, pentru ca din toamna, incepe o noua etapa importanta din viata ei – liceul.

Pentru ca are cea mai mare nota din judet, Raluca poate intra la orice liceu din oras. „M-am hotarat deja. O sa merg mai departe tot la Grigore Moisil, la profilul de matematica-informatica”, a adaugat Raluca Dragomir.

Alti doi colegi de generatie de-ai Ralucai au reusit sa obtina nota maxima la examen. Razvan Florescu si Bianca Dragos au fost colegi la Scoala Generala numarul 16 din Timisoara si amandoi au reusit sa treaca Evaluarea Nationala cu media 10.

Elevele de nota 10 din Bucureşti

Două eleve de nota 10 din Bucureşti la Evaluarea Naţională au fost invitate în studioul România TV: Anda Cişmaşu, de la Şcoala nr. 11, şi Mara Pieleanu, de la Şcoala nr. 79. Acestea recunosc că a fost greu să ajungă să obţină nota 10, dar că satisfacţia este pe măsura muncii depuse de-a lungul anilor de studiu. 

„A fost un drum destul de lung, însa consider că toata munca pe care am depus-o mi-a adus o satisfactie mare, avand in vedere rezultatul foarte bun. Nu mi s-a parut greu. Am învăţat constant timp de patru ani, mereu am învatat, mi-am facut temele, a fost ok. Am considerat ca e bine sa las emotiile pentru perioada in care voi afla rezultatele”, a spus Andrada Cişmaşu.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO, Botoşani: Secretul unui „10 perfect” la Capacitate 2015

„Am avut emotii, dar au fost constructive”, spune şi Mara Pieleanu. 

Andrada Cişmaşu spune că vrea să îmbrăţişeze meseria de avocat, dar recunoaşte că ar pleca să studieze în străinătate. „Am luat foarte serios in calcul posibilitatea de a pleca in afara. Desi invatamantul la noi e foarte ridicat, as avea mai multe sanse in afara”, a mai spus Andrada Cişmaşu.