EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii de clasa a VIII-a încep simularea luni

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 – 16 martie 2018, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a. Pentru a familiariza elevii cu acest tip de examen, Centrul Național de Evaluare și Examinare a postat modele de teste, pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2018/.

27 feb. 2018, 15:36
EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii de clasa a VIII-a încep simularea luni

Potrivit calendarului simulării Evaluării Naționale este următorul: luni, 5 martie- Limba și literatura română, în 6 martie – Matematică, în 7 martie- Limba și literatura maternă, iar în 16 martie vor fi comunicate rezultatele.

Ministerul Educației organizează în intervalul 19 – 30 martie și simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura, pentru majoritatea probelor, după un program comun pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Astfel, în 19 martie are loc proba la Limba și literatura română, 20 martie – Limba și literatura maternă și 21 martie – proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului și specializării se va desfășura, joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.

Atât pentru simularea Evaluării Naționale, dar și a Examenului de Bacalaureat elevii au la dispoziție , pe site -ul http://subiecte.edu.ro/2018/, modele de teste atât de la simulările din anii precedenți, cât și de la examenele naționale, inclusiv beremele aferente .

Variantele/modelele de subiecte, precum și baremele de evaluare şi de notare elaborate în coordonarea Centrului Național de Evaluare și Examinare pentru toate evaluările, examenele şi concursurile naționale nu pot fi preluate în vederea comercializării.

Citeşte şi MEN. Probele de evaluare a competenţelor, reprogramate în prima zi în care se reiau cursurile