Ce-i aşteptă pe elevi după venirea din vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Anunţ oficial de la Ministerul Educaţiei

EVALUARE NATIONALA 2019, BACALAUREAT 2019 EDU.RO. Semestrul acesta, elevii claselor a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din București vor susține teze unice, pentru a-i pregăti pe aceștia pentru examenele de Evaluare Naționale și Bacalaureat, a anunțat inspectorul școlar general adjunct, Liliana Maria Toderiuc-Fedorca.

13 apr. 2019, 11:03
Ce-i aşteptă pe elevi după venirea din vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Anunţ oficial de la Ministerul Educaţiei

EVALUARE NATIONALA 2019, BACALAUREAT 2019 EDU.RO. Tezele unice de la gimnaziu și liceu vor fi susținute în semestrul al II-lea la nivelul școlii, deci cu „subiecte care vor fi realizate în cadrul catedrei, de către toți profesorii din școală de Limba română și Matematică la gimnaziu, precum și de către toți profesorii cu discipline de Bacalaureat la nivelul liceului”, a explicat pentru Edupedu.ro  inspectorul școlar general adjunct.

„Tezele cu subiecte unice le-am decis noi (Inspectoratul Școlar al Municipiului București – n.red), nu sunt o sugestie din partea Ministerului Educației. Este un plan pe care ni-l asumam la nivelul ISMB”, a declarat Liliana Maria Toderiuc-Fedorca pentru sursa citată.

„La Colegiul Național Gheorghe Lazăr, toate tezele sunt cu subiect unic, iar elevii sunt așezați ca la examen. Ne dorim să simulăm efectiv condițiile de evaluare”, a adăugat inspectorul școlar. Printre obiectivele aplicării tezelor cu subiect unic la clasa a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a se numără:

  • pregătirea elevilor cu condițiile de examen
  • pregătirea elevilor cu subiecte făcute de altcineva decât de profesorul de la clasă
  • majorarea procentului de elevi cu note peste 5 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2019

Decizia ISMB vine după ce ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat că școlile din toată țara trebuie să organizeze cursuri remediale, pentru a obține rezultate mai bune decât până acum la Evaluarea Națională și Bacalaureat. La recomandarea Ministerului Educației, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat astăzi un plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor la Evaluarea Națională 2019.

REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 BUCUREȘTI

Simularea examenelor de evaluare națională 2019 a adus rezultate mai bune la Matematică pentru clasele a VII-a, unde au fost introduse testele grilă, decât pentru elevii de clasa a VIII-a. Potrivit rezultatelor comunicate de Inspectoratul Școlar București pentru Edupedu.ro, 60,78% dintre elevii de clasa a VII-a au luat note mai mari de 5 la simularea examenului de Matematică. La clasa a VIII-a, unde subiectele nu au fost grilă, 58,87% dintre elevi au obținut note peste 5.

Rezultate simulare Limba română în București:

  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 79,28% și 3 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 82,47% și 12 elevi au luat nota 10

Rezultate simulare Matematică în București:

  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 60,78% și 108 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 58,87% și 135 elevi au luat nota 10