Evaluare Naţională 2019. Ce schimbări sunt anunţate în 2019. Calendarul probelor şi SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2019

Evaluare Națională 2019. Evaluare Națională 2019. Ce schimbări sunt anunțate în 2019. Calendarul probelor.  

05 mart. 2019, 08:16
Evaluare Naţională 2019. Ce schimbări sunt anunţate în 2019. Calendarul probelor şi SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2019

Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță, ca și schimbări potențiale în 2019, la Evaluarea Națională, posibilitatea revenirii laexamenul de treaptă pentru elevii de liceu, susținut la terminarea clasei a X-a. 

 „Uitați-va dvs. vară după ce se face repartizarea computerizată și o să vedeți că sunt licee în București unde ultima medie trece de 9.50, ultima medie. Că urmare, să declanșăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasă a X-a la a XI-a, pentru că trece de la învățământ obligatoriu la învățământul… dar până atunci o să devină tot liceul învățământ obligatoriu. Poate niște evaluări intermediare ar trebui”, a declarat ministrul Educației. 

Evaluare Națională 2019. De reamintit este faptul că sistemul de treaptă a fost introdus în ultimii ani ai comunismului, iar la finalul clasei a X-a, elevii susţineau un examen la materiile de bază din primii doi ani de liceu. 

Evaluare Națională 2019. De asemenea, Ecaterina Andronescu a mai precizat și faptul că nu se va reintroduce examen de admitere la liceu și că repartizarea computerizată este eficientă.

Evaluarea Națională 2019. Structura evaluărilor claselor a II-a, a IV-a, a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în anul școlar 2018-2019, în intervalul 7 – 23 mai 2019. 

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii de clasa a VIII-a 

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie

 Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.  

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. 
 

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.  

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.  
 

În perioada  3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.  

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.  

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte la Evaluarea Națională 2019, pe site-ul oficial edu.ro. Subiectele nu conțin teste grilă, ci se respectă formatul anilor anteriori. Așadar, elevii de clasa a VIII, care susțin examenul de Bacalaureat în anul școlar 2018- 2019 nu vor avea de rezolvat cerințe tip-grilă, după ce Ministerul Educației a consultat reprezentanții sindicatelor, elevilor și ai părinților.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Modelele oficiale anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

Calendar Evaluare Națională 2019

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.
Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.