SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019 anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Ministerul Educației a revenit asupra deciziei de a modifica structura subiectelor Evaluarea Națioanlă, renunțând la testele grilă și retrăgându-le, la scurt timp, de pe site-ul oficial Edu.ro. Subiectele la Evaluarea Națională 2019 au fost refăcute și regândite! Iată ce modele de subiecte sunt acum aprobate pentru examenul de Evaluare Națională 2019.

09 mart. 2019, 04:34
SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019 anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

UPDATE SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Iata ce subiecte s-au dat astazi la Simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a:

La subiectul I elevii au avut mai multe cerinte pe baza poeziei „Stai si-asculti sub ramuri…” de St. O. Iosif. 


 

La subiectul al II-lea, elevii au primit un text scris de Andrei Visan, numit „Cum s-a infiintat Gradina Botanica din Bucuresti”, pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte. De asemenea, ei au avut de realizat un eseu despre o intamplare la muzeu.
 
Aproximativ 350.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a sunt asteptati sa participe la simularea Evaluarii Nationale care a inceput, astazi, cu proba scrisa la Limba si Literatura romana.
 
Potrivit MEN, la ora 9.00 au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8.30, timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise fiind de doua ore de cand s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.
 
„Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea”, explica MEN.


SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte la Evaluarea Națională 2019, pe site-ul oficial edu.ro. Subiectele nu conțin teste grilă, ci se respectă formatul anilor anteriori. Așadar, elevii de clasa a VIII, care susțin examenul de Bacalaureat în anul școlar 2018- 2019 nu vor avea de rezolvat cerințe tip-grilă, după ce Ministerul Educației a consultat reprezentanții sindicatelor, elevilor și ai părinților.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Modelele oficiale anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

Calendar Evaluare Națională 2019

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.
Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.