EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Elevii susţin miercuri, 17 iunie, a doua probă a Evaluării Naţionale. Cum se desfăşoară examenul la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020 Absolvenţii de gimnaziu susţin miercuri, 17 iunie, cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică. 

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 03:54
EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Elevii susţin miercuri, 17 iunie, a doua probă a Evaluării Naţionale. Cum se desfăşoară examenul la matematică

Potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris la examen. La intrarea în unităţile de învăţământ în care vor susţine probele, elevilor li se va efectua triajul epidemiologic şi termoscanarea. De asemenea, aceştia vor trebui să poarte obligatoriu masca de protecție.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020 se desfășoară în perioada 15-18 iunie. Elevii vor primi subiectele în jurul orei 9 și vor avea la dispoziție două ore pentru a le rezolva. Joi, 18 iunie, 10.294 de elevi vor susține proba la limba maternă.

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020 și baremul vor fi publicate pe edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în două zile, respectiv 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice și semnate atât de elev, cât și de reprezentantul legal al acestuia. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Cum se desfăşoară examenul la matematică

Înainte de aducerea subiectelor în săli, supraveghetorii le vor explica elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată. Elevii vor primi foi tipizate pe care îşi vor scrie numele şi prenumele într-un colţ care va fi îndoit, apoi lipit. Colțul foii de examen va fi lipit după ce supraveghetorii vor fi verificat corectitudinea datelor și vor fi semnat în chenar.

Citește și EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALĂ 2020. Dacă rezolvi aceste teste, ai 10 asigurat

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare, iar fiecare va fi completată cu datele personale. Pentru lipirea colțului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante pentru toți elevii din școală.

Din momentul distribuirii subiectelor, elevii nu vor mai avea voie să intre în sală sau să iasă din sala de clasă decât dacă predau lucrarea.

În cazul în care un elev se simte rău şi solicită să meargă afară, el va fi însoţit de unul dintre supraveghetori până la revenirea în clasă. În acest caz, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit pentru respectivul elev.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. De asemenea, vor avea voie să folosească instrumente de desen.

Greşelile vor fi corectate prin tăierea fiecărui rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările. Trei elevi vor rămâne în sală până la predarea ultimei lucrări. 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Cum sunt așezați elevii în clasă

La examenul de Evaluare Națională 2020, elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Pe ușile sălilor de examen sunt afişate liste cu numele elevilor şi ordinea lor în bănci. 

MEC a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul este disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar pe 19 iunie între orele 8,00 -14,00.