Evaluare Naţională 2020. Profesor din Comisia de evaluare din Bucureşti, depistat pozitiv cu COVID-19

Un cadru didactic din Comisia de examen pentru Evaluarea Naţională 2020 a fost infectat cu COVID-19, a anunţat Cornelia Stavri, vicepreşedinte FSLI, la Digi 24. Este vorba despre un profesor din Bucureşti. El va fi înlocuit cu un alt cadru aflat pe lista de rezervă.  

RomaniaTV.net
13 iun. 2020, 11:43
Evaluare Naţională 2020. Profesor din Comisia de evaluare din Bucureşti, depistat pozitiv cu COVID-19

Un profesor din Sectorul 6 care s-a înscris în Comisia de Evaluare a fost testat pozitiv cu COVID-19. 

„În Bucureşti o colegă care s-a înscris în Comisia de Evaluare a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Noi ca federaţie am solicitat ca şi cadrele didactice şi elevii să fie testaţi, nu doar să li se ia temperatura înainte de a intra la examene, iata că sunt surprize, nu ştim ce ne aşteaptă. Întrebarea mea este câţi profesori ar putea fi? Şi câţi elevi ar putea fi pentru că să nu uităm că temperatura nu reprezintă un indicator relevant pentru a spune că este pozitiv sau negativ. Ai putea fi asimptomatic şi atunci nu este relevantă”, a spus Cornelia Stavri, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămân.

Evaluarea naţională 2020 începe luni dimineaţă cu examenul la Limba şi Literatura Română. Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, elevii vor fi testaţi la intrarea în sala de examen.