Evaluare Naţională 2021. Elevii au susţinut proba la matematică. Cu ce subiecte se confruntă absolvenţii claselor a VIII-a la al doilea examen

Astăzi, 24 iunie, absolvenţii claselor a VIII-a, susţin probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională, urmând ca ultima probă (Limba şi literatura maternă) să fie susţinută vineri, 25 iunie, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale in limba matenă.

24 iun. 2021, 08:05
Evaluare Naţională 2021. Elevii au susţinut proba la matematică. Cu ce subiecte se confruntă absolvenţii claselor a VIII-a la al doilea examen

Evaluare Naţională 2021. Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenţi.

Evaluare Naţională 2021. Elevii au început proba la matematică. Cu ce subiecte se confruntă absolvenţii claselor a VIII-a la al doilea examen

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALA 2021

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (in centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât in centrele de examen, cât şi pe siteul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind proteclia datelor personale.   Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, care au fost distribuite pe bazăde semndturd de primire, la prima probă susţinută. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.    Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.  Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 26 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 – 14:00.

În contextul pandemiei, ministerul Educației a decis modificarea examenului de Evaluare Națională 2021 susținut de elevii de clasa a VIII-a. Structura subiectului pentru Evaluarea Naţională 2021 susţinută de elevii de a VIII-a la Limba şi literatura română va fi simplificată, a declarat, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Iată aici cum arată modelele de subiecte pentru proba la matematică.

Și la examenul la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2021, intrarea în săli se va face la ora 08:30, cu jumătate de oră înainte ca elevii să primească subiectele.

Ei vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva exercițiile din varianta extrasă pentru proba scrisă la matematică. Baremul de corectare va fi afișat la avizierul unităților de școlarizare și pe site-ul Edu.ro. Subiectele la matematică de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate după ce elevii termină examenul, adică după ora 11:00.

Notele obținute la Evaluarea Națională 2021 contează într-o proporție covârșitoare pentru media la admitere la liceu. Astfel, media de la Evaluarea Națională reprezintă 80% din cea care le va permite elevilor să se înscrie la liceul dorit.

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel: MA = 0,2 x Media Generală + 0,8 x Media de la Evaluarea Națională.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre incidentele petrecute marți la prima probă de la Evaluarea Națională 2021. El a spus că în 3 școli au fost făcute publice subiectele la Limba Română înainte de ora stabilită, iar Ministerul Educației a sesizat organele de cercetare penală.

„Până la această oră, la examenul de Evaluare naţională, proba de Limba şi literatura română, am înregistrat prezenţa a 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut, 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscrişi la examenul de Evaluare naţională nu s-au prezentat”, a spus Cîmpeanu într-o conferință de presă.

Citeşte şi: BAREM Evaluarea Naţională 2021. Subiectele şi Rezolvările oficiale la Limba Română! DOCUMENTELE OFICIALE