Evaluare Naţională 2021. Sorin Cîmpeanu vrea schimbări în ceea ce priveşte susţinerea examenului: Voi propune aceste modficări inspectoratelor şcolare

Ministrul Educaţiei vine cu un nou anunţ. Sorin Cîmpeanu a declarat că a transmis mai multe recomandări Inspectoratelor şcolare referitoare la organizarea Evaluării Naţionale.

12 iun. 2021, 23:02
Evaluare Naţională 2021. Sorin Cîmpeanu vrea schimbări în ceea ce priveşte susţinerea examenului: Voi propune aceste modficări inspectoratelor şcolare

Evaluare Naţională 2021. Acesta a adăugat că printre ele se numără eliminarea triajului epidemiologic şi a obligativităţii panourilor de plexiglas.

Evaluare Naţională 2021. Sorin Cîmpeanu vrea schimbări în ceea ce priveşte susţinerea examenului: Voi propune aceste modficări inspectoratelor şcolare

„Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat.

Printre acestea sunt – eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă.

Tematica examenului a fost adaptată la specificul total deosebit al acestui an şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat sâmbătă la Iaşi despre organizarea Evaluării Naţionale.

Ministrul Educației a anunțat că școlile vor fi cele care hotărî modul în care vor îmbina metoda de predare online și cursurile care implică prezența fizică. Ministrul Educației a declarat că centrul de examen nu va cuprinde întreaga școală. Ministrul a mai precizat că rămâne la atitudinea școlilor să hotărască în ce măsură vor integra cursurile cu predare online și cursurile care implică prezența fizică a elevilor.

Citeşte şi: Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educaţiei a publicat un nou set de teste de antrenament la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă
 

„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii, centrul de examen nu e neapărat să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”,a afirmat Sorin Cîmpeanu despre modul în care au fost organizate cursurile în ultima săptămână școală, care se suprapune cu examenul de Evaluare Națională.

Sorin Cîmpeanu s-a pronunțat și cu privire la rezultatele simulării de la Evaluarea Națională, care au fost satisfăcătoare, având în vedere provocările anului școlar care tocmai s-a încheiat.

Citeşte şi: Structura anului școlar ar putea fi modificată! Planul lui Cîmpeanu: ”Vacanța de primăvară prelungită și Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2021, reprogramate”