Structura anului școlar ar putea fi modificată! Planul lui Cîmpeanu: ”Vacanța de primăvară prelungită și Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2021, reprogramate”

Ministrul Educației ia în considerare modificarea structurii anului școlar și reprogramarea examenelor naționale. Totul în urma agravării situației epidemiologice din țară.

23 mart. 2021, 13:41
Structura anului școlar ar putea fi modificată! Planul lui Cîmpeanu: ”Vacanța de primăvară prelungită și Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2021, reprogramate”
Bacalaureat 2021

Structura anului școlar ar putea fi modificată! Sorin Cîmpeanu susține că vacanța de primăvară ar putea fi prelungită pentru ca examenele națioanale să fie reprogramate. Totul pentru ca elevii să fie prezenți fizic la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat 2021.

Structura anului școlar ar putea fi modificată! Planul lui Cîmpeanu

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Structura actuală a vacanței de primăvară

  • Paștele Catolic (2 – 11 aprilie)
  • Paștele Ortodox (30 aprilie – 9 mai)
  • Vacanța de vară: 18 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului școlar 2021-2022)

Prin excepție de la prevederile anterior menționate pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune

Ministrul Educaţiei îi cere lui Vlad Voiculescu ca şcolile să nu se închidă până nu se declară carantină

Sorin Cîmpeanu a anunţat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să modifice ordinul comun al celor două ministere cu privire la aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât şcolile dintr-o localitate să se inchidă doar dacă este instituită carantina, nu dacă se depăşeşte incidenţa 6 cazuri la mia de locuitori.

Ministrul a mai anunţat că elevii „vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu”.

Citește și: Vlad Voiculescu, despre posibilele restricţii de Paşte. „Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători. Să fie un pericol cât mai gestionabil”

Incidența infectărilor COVID din Capitală a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni. De asemenea, situația este gravă în toată România, 9 județe și Capitala fiind în scenariul roșu de funcționare.

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.