EVALUAREA NAŢIONALĂ se schimbă prin OUG. Avem proiectul de hotărâre

Ministerul Educației a publicat pe site un proiect de ordonanță de urgență care prevede amânarea cu patru ani a evaluării transdisciplinare la clasa a 8-a din cauza faptului că ”procesul de predare – învățare – evaluare nu s-a realizat transdisciplinar”.

RomaniaTV.net
16 dec. 2019, 15:01

Evaluare naţională transdisciplim’nară se amână. !Premisele necesare pentru abordări transdisciplinare în evaluare nefiind asigurate în acest moment, se impune o derogare de la prevederile art. 361, alin.(3), lit. b) din Legea educației naționale nr.1/2011”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG.

În schimb, proiectul de OUG prevede menținerea acreditării școlilor doctorale, în absența evaluării acestora, chiar dacă în ultimii ani au apărut sute de articole despre fraudele masive înregistrate la multe dintre acestea.

”Luând în considerare faptul că din motive obiective procedura de evaluare periodică la intervalul de 5 ani nu s-a putut realiza conform prevederilor art. 158 alin. (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011, se impune rezolvarea blocajului întâmpinat de școlile doctorale în ceea ce privește organizarea examenului de admitere pentru anul universitar 2020-2021 și de finalizare a studiilor doctorale după data de 31.12.2019”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG. Practic, proiectul de OUG prevede încă o amânare a termenelor existente în Legea Educației nr. 1 din 2011.