EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Gafa de la testarea de la clasa a IV-a FOTO

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Şcolarii de clasa a IV-a au susţinut, miercuri, proba de limba română a evaluării naţionale. Fişele de testare elaborate şi emise de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare(CNEE) nu au putut fi însă folosite pentru că acestea trebuiau să fie color, în condiţiile în care multe şcoli nu pot tipări decât alb-negru. Rezolvarea problemei a fost tipic românescă.

28 mai 2014, 21:34

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Profesorii de la mai multe unităţi de învăţământ au întâmpinat, miercuri, o problemă care pare greu de explicat în zilele noastre. Unul dintre subiectele testului de limba română din cadrul evaluării naţionale a elevilor de clasa a IV-a nu a putut fi rezolvat. Nu este vorba de o greşeală a enunţului subiectului în sine, ci de un lucru mult mai banal care ţine de dotările şcolilor, dar pe care cei de la CNEE nu l-au luat în calcul. Fişa de examen conţinea, pe una din pagini, un subiect unde copiii trebuiau să asocieze o serie de creioane colorate cu diferite obiecte din textul dat la examen. Astfel, din lipsă de imprimante şi copiatoare color, pe foile de examen printate, în multe dintre unităţile de învăţământ, creioanele aveau toate aceeaşi culoare – negru. „Considerăm că a fost o bătaie de joc şi o lipsă de profesionalism din partea celor care au pregătit această evaluare. Şcoala nu ar trebui să se ocupe de imprimarea subiectelor. În cazul acesta, era necesară, pentru fiecare şcoală, câte o imprimantă şi un copiator color performante”, a declarat un cadru didactic din Capitală.

BACALAUREAT 2014 ŞI EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Solicitarea lui Victor Ponta pentru Ministerul Educaţiei

CNEE a găsit însă, la limită, o rezolvare care nu mai necesita „încurcătură” cu tehnica de imprimare. Cu puţin timp înainte de începerea testării, care era programată la ora 9.00, au trimis noile foi de examene în care se pare că au găsit o nouă abordare la „subiectul-problemă”, care să nu necesite imprimare color: în dreptul fiecărui creion era scrisă câte o culoare. Astfel, elevii au avut de asociat cuvinte cu cuvinte, în loc de cuvinte cu culori.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro 

Evaluarea Naţională la clasa a IV-a continuă, joi, cu proba la Matematică