Evaluarea Naţională 2019: Inspectoratul Bucureşti anunţă 2-4 ore de meditaţii la Română şi Matematică, la clasele a VII-a şi a VIII-a

Notele mici de la simularea Evaluării naţionale nu au rămas fără  urmări. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor face între 2 și 4 ore de pregătire suplimentară săptămânală la Matematică și Română, la școală, în București. În plus, profesorii le vor spune părinților lunar absențele copiilor atât de la aceste meditații, cât și de la orele de Română și Matematică din timpul orarului normal. Măsurile apar într-un document publicat de Inspectoratul Școlar București, cu scopul de a-i pregăti pe copii pentru Evaluarea Națională 2019. 
Filip Stan
15 apr. 2019, 10:56
Evaluarea Naţională 2019: Inspectoratul Bucureşti anunţă 2-4 ore de meditaţii la Română şi Matematică, la clasele a VII-a şi a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat vineri, 12 aprilie, un Plan de Măsuri privind îmbunătățirea rezultatelor la Evaluarea Națională 2019, la nivelul Municipiului București. Amintim că același plan introduce și tezele unice pe școală la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a. 

Orele de pregătire suplimentară la materiile de examen trebuie făcute “diferențiat, pe grupe de performanță, cu o atenție deosebită direcționată către elevii care nu au obținut note mai mari de 5”, spune instituția. Profesorii nu vor fi plătiți pentru aceste ore de meditații la școală, care vor fi realizate în cadrul celor 40 de ore prevăzute în contractul individual de muncă (CIM) și în fișa postului, precizează ISMB.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ore suplimentare pentru elevii cu note mici la simulare

O altă noutate pentru școlile din București este că profesorii le vor spune părinților, lunar, absențele copiilor atât de la aceste meditații gratuite organizate la școală, cât și de la orele normale de Matematică și Română.

Pregătirea suplimentară a elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a, pentru examene, în București – ce prevede concret planul inspectoratului:

  • profesorii de Română și Matematică de la gimnaziu vor organiza, la școală, activități de pregătire suplimentară: “2-4 ore pe săptămână, în cadrul celor 40 de ore prevăzute în CIM și Fișa postului”
  • fiecare școală va realiza un orar al pregătirilor suplimentare, pentru discipline la care se susține Evaluarea Națională, pentru clasele a VII-a și a VIII-a (disciplinele la care elevii de clasa a VIII-a dau Evaluarea Națională 2019 sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă – pentru elevii care aparțin minorităților naționale, Matematica);
  • directorul școlii va monitoriza activitățile de pregătire
  • lunar, fiecare școală va analiza prezențele elevilor la orele de specialitate și la orele de pregătire suplimentară
  • “se recomandă ca, după caz, organizarea orelor de pregătire suplimentară să se realizeze diferențiat, pe grupe de performanță, cu o atenție deosebită direcționată către elevii care nu au obținut note mai mari de 5”
  • elevii și părinții vor semna că au luat la cunoștință programul de pregătire suplimentară/remedială, situația participării elevilor la orele de specialitate și cele de pregătire suplimentară/remedială fiind adusă, lunar, la cunoștința părinților
  • inspectoratul le recomandă școlilor ca, în cazul elevilor care au obținut note sub 5 la simulare, diriginții, consilierii școlari și profesorii de Română și Matematică să poarte discuții individuale cu părinții acestora, “în scopul determinării de atitudine față de responsabilitățile ce decurg pentru pregătirea Evaluării Naționale”.
  • “se vor realiza analize comparative între mediile obținute la disciplinele la care se susține simularea Evaluării Naționale și notele obținute la teze/teze cu subiect unic și se vor lua măsurile specifice de corelare a rezultatelor evaluărilor curente cu cea externă, astfel încât la momentul examenului de Evaluare Națională să se diminueze diferențele specifice”.
  • CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

    3 – 7 iunie 2019  Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională 2019
    7 iunie 2019        Elevii de clasa a VIII-a termină școala

    18 iunie 2019       Limba și literatura română – examen scris
    20 iunie 2019      Matematică – examen scris
    21 iunie 2019       Limba și literatura maternă – examen scris

    25 iunie 2019      Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
    29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

Purtătorul de cuvânt al ISMB: Pregătire suplimentară vor face și liceenii de clasele a XI-a și a XII-a, pentru Bacalaureat

Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, a declarat pentru Edupedu.ro că pregătire remedială vor face și elevii de gimnaziu, dar și clasele a XI-a și a XII-a de liceu.

De săptămâna trecută, profesori metodiști care fac parte din echipa de lucru a unui inspector de specialitate au început să viziteze unitățile de învățământ care au înregistrat rezultate slabe și foarte slabe la simulareaEvaluării Naționale și Bacalaureatului 2019, pentru a consilia și a îndruma profesorii de specialitate ale căror materii sunt discipline de examen național, respectiv a consilia și conducerile unităților de învățământ cu privire la aceste măsuri remediale pe care ar trebui să le aibă în vedere. Această vizită durează 2 săptămâni și urmează alte 2 săptămâni, la o distanță de timp, când vor merge din nouîn vizită în unitățile de învățământ pentru a vedea în ce măsură sunt puse în aplicare aceste recomandări”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al ISMB.

Manea a precizat că și până acum multe școli făceau ore suplimentare gratuite cu copiii, însă diferența este că pregătirea de acum este una remedială – deci care vizează în primul rând umplerea lacunelor în cazul elevilor cu note mici la simulări. “Până acum, se desfășurau ore suplimentare; acestea sunt ore remediale, care vizează în principal participarea copiilor care au obținut rezultate slabe la simulare”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Tragem un semnal de alarmă, în ceea ce îi privește pe părinți, să vină la școală, să discute situația copiilor și să îi îndrume să vină la orele acestea de pregătire”, a anunțat Manea, pentru Edupedu.ro. Aceasta a precizat că ISMB a “vizat preponderent școlile cu rezultate slabe”.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Un gigant din Ungaria dă o nouă lovitură puternică pe piața din România. Va dezvolta o super afacere, în județul unde vor să se mute foarte mulți români
Capital.ro
S-a aflat de ce s-au anulat alegerile. Americanii au făcut urgent anunțul: „Actorul rău este...”
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alertă maximă de la Google. Mare grijă când faci asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare