Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a. Elevii susțin proba la Limba Maternă. Când se anunță rezultatele

Dacă pentru cei mai mulți elevi de clasa a-IV-a emoțiile legate de Evaluarea Națională s-au încheiat, pentru elevii din școlile minorităților examenul continuă.

18 mai 2023, 09:11
Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a. Elevii susțin proba la Limba Maternă. Când se anunță rezultatele

Elevii de clasa a IV-a susțin, joi, proba la Limba maternă de la Evaluarea Națională 2023, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Pe 16 mai, elevii de clasa a IV-a au susținut proba la Limba română, iar o zi mai târziu au susţinut proba la Matematică.

La proba de Limba română, elevii de clasa a IV-a au primit un text al unui autor contemporan, Cristina Donovici, „O girafă în spațiu”. La ultimul exercițiu, sarcina a fost să redacteze un text de cel puțin 6 rânduri, în care să prezinte 4 idei despre cartea preferată, conform documentelor primite de elevi la test.

La proba la matematică, elevii au avut de rezolvat un test compus din 20 de exerciții, care au conținut noțiuni istorice sau sportive.

I. Numere: de la exercițiul 1 și până la exercițiul 10;

II. Figuri geometrice și măsurători: de la exercițiul 11 și până la exercițiul 17;

III. Organizarea datelor: de la exercițiul 18 și până la exercițiul 20;

Evaluarea Naţională 2023 la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a are loc în perioada 9 – 25 mai.

Citește și: Când începe vacanța de vară în 2023. Elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureat încheie anul școlar mai devreme

Notele de la Evaluare Națională pentru clasele a IV-a nu se trec in catalog, nu se anunta public, doar se comunica parintilor si ajuta invatatorii si profesorii sa identifice eventualele lacune ale elevilor.

Ulterior corectării, fiecare părinte/ reprezentant legal este invitat la scoală să ia la cunoștință rezultatele, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile avute și întocmește un proces verbal semnat de către părinte.