Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, amânată din nou de Ministerul Educației

Ministerul Educației a actualizat din nou calendarul examenului de Evaluare Națională 2023 pentru elevii de clasa a VI-a.

29 mai 2023, 14:52
Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, amânată din nou de Ministerul Educației

Evaluarea Națională la clasa a VI-a se amână din nou. Ministerul Educației a anunțat, luni, că a trimis spre publicare la Monitorul Oficial un ordin de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a.

”A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023.

Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii”, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Conform calendarului anunțat inițial de Ministerul Educației, elevii de clasa a VI-a ar fi trebuit să susțină miercuri, 24 mai, proba la Limbă și Comunicare din cadrul examenului de Evaluare Națională, iar joi, 25 mai, ar fi trebuit să dea examen la Matematică și Științele naturii.

Din cauza grevei profesorilor, ministrul Educației a decis în 23 mai să amâne cu o săptămână examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VI-a. Cum greva profesorilor continuă, ministrul Ligia Deca s-a văzut nevoită să amâne din nou examenul.