EVAZIUNE de 1,5 milioane euro cu FIER VECHI de la combinatul Siderca Călăraşi

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, şase percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi persoane fizice de pe raza municipiilor Constanţa şi Călăraşi, într-un caz de evaziune fiscală prin vânzarea de fier vechi provenit de la combinatul Siderca din Călăraşi prin intermediul unor firme "fantomă".

12 iun. 2014, 15:29
EVAZIUNE de 1,5 milioane euro cu FIER VECHI de la combinatul Siderca Călăraşi

Acţiunea procurorilor DIICOT a vizat destructurarea unei grupări specializate în delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul în acest caz fiind estimat la cel puţin 1,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Anchetatorii au reţinut faptul că o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti, care avea contract de ecologizare cu lichidatorii SC Siderca SA Călăraşi, vindea, fără documente legale, o mare parte a deşeurilor feroase provenite din tăierea activelor combinatului către două societăţi comerciale din municipiul Constanţa.

Pentru a justifica provenienţa mărfii, acestea din urmă foloseau opt societăţi tip „fantomă” de pe raza judeţelor Constanţa şi Ilfov, care întocmeau facturi fictive de vânzare de deşeuri feroase.

Pentru a intra în posesia banilor proveniţi din infracţiunile comise, membrii grupului virau sume importante în conturile societăţilor fantomă, bani care apoi li se restituiau în numerar, direct sau prin intermediari, după ce erau retraşi din conturile bancare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate pentru cercetări sisteme informatice, documente contabile şi suma de 9.900 de lei. De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra conturilor societăţilor şi ale persoanelor fizice implicate.

La acţiune au participat poliţişti de la BCCO Constanţa, sprijiniţi de lucrători din cadrul IPJ Constanţa-Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.

CITEŞTE ŞI: Fostul soţ al Mihaelei Rădulescu a fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE