Evaziunea cu carne, o găselniţă PROFITABILĂ. Statul pierde MILIARDE din cauza MAFIEI cărnii

Cel mai mare scandal alimentar din istorie scoate la iveală noi date îngrijorătoare. Aproape jumătate din carnea de import adusă în România provine din evaziune fiscală, iar statul pierde anual circa 1,3 miliarde de euro din cauza pieţei negre. În plus, carnea alterată ajunsă pe mesele românilor poate provoca probleme grave. Iar scandalul este departe de sfârşit, autorităţile urmează să publice astăzi alte informaţii despre mafia cărnii stricate.

14 mart. 2014, 07:14
Evaziunea cu carne, o găselniţă PROFITABILĂ. Statul pierde MILIARDE din cauza MAFIEI cărnii

Sectorul cărnii din România este unul din cele mai afectate de evaziunea fiscală, informează România TV. Cum producţia internă nu face faţă cererii se apelează la importuri. Aici intervin evazioniştii. Numai în cazul cărnii de porc evaziunea fiscală depăşeşte jumătate din totalul pieţei.

Citeşte şi O NOUĂ ALERTĂ. Tone de carne de porc EXPIRATĂ, descoperite într-un depozit frigorific din Braşov

Peste 230 de tone de carne supuse evaziunii fiscale au fost confiscate de autorităţi, numai în prima zi de la începerea acţiunilor de destructurare a mafiei cărnii.

O problemă şi mai gravă este aceea că mare parte din cantitatea de carne confiscată era expirată, avânt termen de garanţie până în toamna anului 2013.

Citeşte şi DOSARUL cărnii stricate: 10 persoane, reţinute. Un inspector OPC Cluj şi un consilier ANSV,cercetaţi de DIICOT

Consumul ei ar fi dus la toxiinfecţii alimentare, alergii severe şi chiar decese. Scandalul cărnii supuse evaziunii fiscale este departe de a se fi terminat, întrucât noi cantităţi sunt descoperite de autorităţi în fiecare zi. Rezultatele acestor acţiuni ale autorităţilor împotriva evazioniştilor din domeniul cărnii vor fi anunţate vineri.