O NOUĂ ALERTĂ. Tone de carne de porc EXPIRATĂ, descoperite într-un depozit frigorific din Braşov

Tone de carne de porc expirată au fost găsite de inspectorii OPC într-un depozit frigorific din judeţul Braşov. Termenul de valabilitate al mărfii era trecut din vara anului trecut. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 10:11
O NOUĂ ALERTĂ. Tone de carne de porc EXPIRATĂ, descoperite într-un depozit frigorific din Braşov

Inspectorii de la Protecţia Constumatorilor au descoperit la un depozit frigorific din localitatea Ghimbav 9 tone de picioare de porc. Carnea, provenită din Polonia, era expirată încă din luna august 2013.

În acelaşi depozit, inspectorii au găsit şi zeci de kilograme de produse de patiserie semipreparate, congelate, expirate din 2013.

Controalele inspectorilor de la Protecţia Constumatorilor vizează mai multe depozite de pe raza judeţului Braşov. Ele sunt urmarea a acţiunilor de miercuri ale procurorilor DIICOT care au făcut percheziţii la mari producători şi comercianţi de carne de porc.

Zece persoane au fost reţinute, miercuri-noapte, în dosarul cărnii stricate. Acestea sunt acuzate de evaziune fiscală. Până acum, peste 30 de persoane au fost audiate la DIICOT. Mafia cărnii a fost sprijinită chiar de cei care ar fi trebuit să o controleze. Mai mulţi angajaţi de la OPC sunt în vizorul procurorilor DIICOT, pentru ca îi anunţau pe patronii firmelor de carne când au loc controale.