Eveniment cosmic rar. Paradă planetară cu 5 astre vizibile pe cer. Când și cum o putem vedea

Venus va fi cea mai strălucitoare planetă dintre toate. Va străluci cu putere în partea stângă alături de Jupiter și Mercur.

27 mart. 2023, 12:40
Eveniment cosmic rar. Paradă planetară cu 5 astre vizibile pe cer. Când și cum o putem vedea

Ultima săptămâna din luna Martie va aduce o uimitoare priveliște pentru toți cei care se uită pe noaptea cerul înstelat. Până la 5 planete, incluzând Luna, vor fii vizibile pe cer în data de 28 Martie. Poate fii cunoscută ca o aliniere a planetelor dar în fapt ele descriu un arc de cerc. Planetele care vor putea fi văzute pe 28 Martie după apus includ Marte, Venus. Jupiter, Mercur și Uranus.

Previziuni RUNE mistice. Ce zodie este protejată de WUNJO! Mesaje din magia supranaturalului de la pietrele magice

Ca informație, Jupiter se va vedea mai strălucitor decât Mercur. Venus va fi cea mai strălucitoare planetă dintre toate. Va străluci cu putere în partea stângă alături de Jupiter și Mercur. Venus va putea fi văzută cu ochiul liber fascinându-ne pe toți. Uranus va fi cea mai dificil de văzut fără un telescop. Uranus se va vedea în apropierea lui Venus, dar foarte vag. Iar Marte se va remarca sus pe cer având o nuanță vizibilă.

Este cunoscut de către cei care sunt pasionați să privească cerul, că Marte a avut o lună plină de evenimente. Mai devreme pe 1 martie, Venus și  Jupiter au fost împreună în conjuncție. De asemenea, Jupiter și Venus s-au aliniat cu Luna de-a lungul lui februarie. Conform NASA, planetele orbitează în jurul Soarelui în aproximativ același plan – în plan eliptic – și astfel urmează trasee similare pe cer.

Citeste si Horoscop primăvară 2023 Camelia Pătrăşcanu. Jupiter pune toţi banii pe masă, ce zodii au un noroc fabulos

Pentru a le putea vedea trebuie să ieși afară, imediat după apusul Soarelui și să privești spre vest. Vei vedea toate aceste planete îșiruite ca niște mărgele strălucitoare pe cer. Acest fenomen este foarte rar și poartă numele de parada planetară!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.