Eveniment extrem de rar: Un pui de rinocer alb, născut la un zoo israelian FOTO

Un pui de rinocer alb a văzut lumina zilei la grădina zoologică din Ramat Gan, lângă Tel Aviv, un eveniment considerat 'extrem de rar', a anunţat un responsabil al menajeriei.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 10:46
Eveniment extrem de rar: Un pui de rinocer alb, născut la un zoo israelian FOTO

‘Puiul de rinocer, un mascul, a venit pe lume vineri după-amiaza, fără niciun fel de probleme. Acesta este un eveniment extrem de rar în captivitate şi este emoţionant’, a declarat pentru AFP Netta Guetta, responsabilă a Departamentului pentru animale africane. ‘Încă nu i-am dat un nume nou-născutului. Niciodată înainte de circumcizie!’, a glumit aceasta, potrivit Agerpres.

Mama micuţului mamifer, Tanda, care cântăreşte 2 tone şi are 20 de ani, este originară din Africa de Sud. Speranţa de viaţă a speciei este de circa 40 de ani. În urmă cu 6 ani, Tanda a dat naştere la aceeaşi grădină zoologică primului său pui, numit Tibo.

Rinocerul alb este o specie pe cale de dispariţie. La ora actuală, în lume mai există doar 10.000 de exemplare, din cauza braconierilor care îi vânează cornul, căruia îi sunt atribuite virtuţi afrodisiace.A