Eveniment la Phenian: Prima Doamnă a Coreei de Nord a apărut în public după o lungă absenţă

Ri Sol-Ju, Prima Doamnă a Coreei de Nord, a apărut în public, alături de soţul ei, dictatorul de la Phenian, Kim Jong-Un, pentru prima oară de la începutul acestui an, cu ocazia celebrării zilei de naştere a liderului fondator al statului comunist, Kim Ir-Sen, a informat presa oficială nord-coreeană.

16 apr. 2015, 21:08

Îmbrăcată elegant, surîzând şi lăsând să se vadă pe degetul inelar de la mâna stângă ceea ce pare să fi fost o verighetă, Prima Doamnă a Coreei de Nord a apărut alături de soţul ei, surâzătorul Kim Jong-Un. Ei au fost fotografiaţi aplaudând în timp ce vizionau un meci de fotbal, pe stadionul KimIr-Sen, luni, informează KCNA. Cuplul era „flancat” de înaltele oficielităţi ale statului şi armatei, iar fotografiile au fost publicate în presa nord-coreeană.

Meciu de fotbal face parte dintr-o serie mai mare de activităţi prin care se celebrează cea de-a 103-a aniversare a naşterii a fosatorului statului nord-coreean, care a fost miercuri. Cu această măreaţă ocazia, Coreea de Nord a declarat în mod excepţional ca fiind „Ziua Soarelui” o sărbătoare naţională rarisimă, de două zile. Evenimentele constau în activităţi sportive, expoziţii diverse, precum şi pelerinaje la locul unde s-a născut Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider de la Phenian.

Citeşte şi Răpiţi în Coreea de Nord ca să facă filme pentru Kim Jong-Il GALERIE FOTO

Fostă membră a orchestrei Unhasu, Ri Sol-Ju nu mai apăruse în public din decembrie, anul trecut, când ea şi soţul ei au participat la ceremonia de comemorare a 3 ani de la moartea lui Kim Jong-Il, tatăl lui lui Kim Jong-Un.

Despre căsătoria lui Ri Sol-Ju cu Kim Jong-Il s-a aflat abia în 2012, când au apărut fotografii cu o femeie tânără care îl însoţea pe liderul de la Phenian la diferite evenimente oficiale – o premieră, având în vedere faptul că soţiile din „dinastia Kim” erau ţinute departe de ochii lumii şi de activităţile oficiale.