Evenimente pentru marcarea Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane

Publicat: Luni, 12 Octombrie 2015 09:09 // Actualizat: Luni, 12 Octombrie 2015 09:09 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe evenimente vor fi organizate, în această săptămână, pentru marcarea Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane.

Manifestările, reunite sub genericul Forumul Român Împotriva Traficului de Persoane, se vor desfășura în perioada 12 — 15 octombrie și sunt organizate de Asociația eLiberare, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Grupul Parlamentar pentru Combaterea Traficului de Persoane.

"Acest Forum reprezintă o platformă de discuții pe teme privind traficul de persoane în România, care reunește reprezentanți ai instituțiilor statului, ai societății civile și ai partenerilor internaționali, ajutând, în acest mod, la susținerea unui dialog echilibrat între cei care duc lupta de aproape combătând fenomenul, îngrijind victimele și oferindu-le asistență și cei care pot ajuta la modificarea și adaptarea cadrului legislativ și procedural pentru a răspunde provocărilor nou apărute", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cursul zilei de luni va avea loc o dezbatere pe tema urmăririi penale și a cadrului legal național de prevenire și combatere a traficului de persoane, eveniment ce va fi găzduit de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, de la ora 13,30.

Seria evenimentelor va continua marți, la Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România urmând să aibă loc o discuție pe tema parteneriatului în reducerea fenomenului traficului de persoane.

Miercuri va fi organizată o dezbatere în jurul subiectului protecției supraviețuitorilor traficului de persoane. Evenimentul va fi găzduit de Ambasada Statelor Unite, la American Corner, Biblioteca Națională, de la ora 13,30.

Conferința internațională "Traficul de persoane: protecție și prevenire în contextul actual", organizată în parteneriat cu Grupul Parlamentar Împotriva Traficului de Persoane, va avea loc joi, la Palatul Parlamentului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
trafic trafic de persoane violenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 oct 09:24
...în această săptămână, pentru marcarea Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H