Eventim limitează vânzarea biletelor. Doar persoanele vaccinate le pot cumpăra

Eventim limitează vânzarea biletelor, în Germania, doar pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit unei declaraţii publicate miercuri în presa germană, citată de agenţia DPA. 

03 feb. 2021, 15:11
Eventim limitează vânzarea biletelor. Doar persoanele vaccinate le pot cumpăra

Eventim limitează vânzarea biletelor. ”Odată ce există vaccin suficient şi toată lumea se poate vaccina, organizatorii din sectorul privat ar trebui să poată face din vaccinare o cerinţă pentru accesul la evenimente”, a declarat directorul executiv al companiei Eventim, Klaus-Peter Schulenberg pentru revista Wirtschaftswoche specializată în informaţii din domeniul financiar.

Ministerul Sănătăţii din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul ţării, a contractat compania de ticketing şi live entertainment pentru alocarea programărilor la vaccinare în regiune. Acest demers a oferit Eventim un nou scop într-o perioadă în care organizarea de evenimente şi concerte a fost grav afectată de pandemie.

Citeşte şi: Germania, restricţii de călătorie. Îşi închide porţile în faţa mai multor ţări, din cauza noilor tulpini de Covid-19

Eventim limitează vânzarea biletelor

De asemenea, Eventim s-ar afla în discuţii cu alte guverne locale pentru încheierea unor parteneriate similare, pe măsură ce mai multe doze de vaccin devin disponibile. ”Cu cât populaţia este vaccinată mai repede, cu atât mai repede pot avea loc din nou evenimente„, a menţionat Schulenberg.

Principalul lucru este, însă, ”să ne aducem contribuţia pentru a putea depăşi cu toţii această pandemie, cât mai curând posibil”, a adăugat el, potrivit stiridiaspora.ro.

Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru 2022

Germania

comandă încă de pe acum vaccinuri împotriva COVID-19 pentru 2022. Autorităţile sanitare spun că îşi iau măsuri de precauţie în cazul în care vor fi necesare doze de rapel pentru a menţine imunitatea.

Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru anul viitor. Anunţul a fost făcut sâmbătă de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Oficialul a afirmat, la o întâlnire cu lucrătorii din domeniul sanitar, că s-au făcut progrese privind achiziţia şi administrarea vaccinurilor. Ministrul german al Sănătăţii a amintit că vaccinaţi cu prima doză 2,3 milioane din cei 83 de milioane de locuitori ai Germaniei, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Guvernelor statelor UE s-au confruntat cu un val de critici din cauza problemelor din din fluxurile de producţie şi aprovizionare, în condiţiile în care toţi cei trei producători de vaccinuri anti-COVID, aprobate până acum de Agenţia Europeană a Medicamentului, au anunţat reducerea numărului de doze ce urmau să fie livrate.

Cea mai mare economie a Europei, Germania a fost paralizată a doua oară, în luna noiembrie 2020, din cauza restricţiilor de circulaţie. În aceste condiţii, mulţi germani nvidiază Regatul Unit, Israelul sau Statele Unite pentru ritmul mai rapid de vaccinare, notează sursa citată.

Comandăm efectiv chiar acum noi vaccinuri pentru 2022, pentru a dispune de cel puţin anumite cantităţi. Nimeni nu ştie dacă vom avea nevoie de un rapel. (…) Cu extinderea actuală a capacităţilor de producţie, vom comanda vaccinuri din precauţie. Dacă nu vom avea nevoie de ele, bine, dar dacă da, atunci vor fi disponibile”, a spus Spahn, conform Reuters.