Atac sângeros în Germania. Mai multe persoane au fost rănite cu un cuţit

Atac sângeros în Germania. Mai multe persoane au fost rănite marţi în împrejurimile gării principale a oraşului german Frankfurt, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează agenţia DPA. Poliţia a reuşit să-l aresteze pe atacator, care atunci când a fost imobilizat încă avea cuţitul în mână.

26 ian. 2021, 22:09
Atac sângeros în Germania. Mai multe persoane au fost rănite cu un cuţit
Atac sângeros în Germania

Atac sângeros în Germania. Trei bărbaţi, în vârstă de 24, 40 şi 78 ani au fost transportaţi la spital cu răni severe, iar un altul în vârstă de 40 de ani a fost rănit uşor, la fel şi atacatorul, în vârstă de 42 de ani.

Citeşte şi: Capsule de dormit cu încălzire şi panouri solare pentru oamenii străzii din Germania. Cum arată adăposturile futuriste

Potrivit poliţiei, acesta din urmă l-a lovit pe primul bărbat în vârstă de 40 de ani, care stătea aşezat pe trotuar, şi a încercat să-l înjunghie. Cel atacat a reuşit să se apere, dar s-a ales cu răni grave. Apoi, suspectul a atacat alţi trei bărbaţi.

Atac sângeros în Germania

Poliţia a reuşit să-l aresteze pe atacator, care atunci când a fost imobilizat încă avea cuţitul în mână şi era el însuşi uşor rănit.

Potrivit agenţiei germane de presă, în timp ce poliţia izola locul atacului încă se vedeau urme de sânge pe asfalt şi pe ferestrele unei cafenele, potrivit Agerpres.

O nouă mutaţie a coronavirusului a apărut în Germania

Medicii de la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria au raportat că au detectat o nouă mutație a coronavirusului. În prezent nu există indicii că ar fi mai contagioasă decât alte mutații cunoscute.

Autoritățile din Germania investighează o posibilă nouă tulpină a SARS COV -2 detectată la o clinică din sudul țării. Probele sunt analizate acum la un laborator din Berlin. Este vorba de o clinică din localitatea bavareză Garmisch – Partenkirchen. 73 de cazuri de Covid -19 au fost descoperite printre pacienții și personalul medical.

În trei cazuri  ar putea fi vorba despre o variantă a coronavirusului necunoscută până acum dar care nu ar determina un risc sporit, notează presa din Germania.

Cele trei probe au fost trimise la un laborator din Berlin pentru mai multe analize.

Potrivit directorului clinicii Frank Niederbühl, săptămâna trecută specialiștii au observat nereguli în cazul testelor PCR ale unor pacienți. Experții de la Spitalul Universitar Charité din Berlin au analizat rezultatele de la trei teste și au confirmat că este vorba de o nouă mutație.

Până în prezent, oamenii de știință au detectat peste 12.000 de mutații ale coronavirusului. Printre acestea este o tulpină descoperită la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, care, potrivit OMS, este mai contagioasă decât coronavirusul original și este prezentă acum în mai multe țări, inclusiv în Rusia și Franța.