Evgheni Prigojin, șeful Wagner, acuză armata rusă că a lăsat decoperite flancurile grupului de mercenari la Bahmut

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, acuză armata rusă că a lăsat descoperite flancurile forței paramilitare, după ce s-a retras peste o jumătate de kilometru la nord de orașul Bahmut.

18 mai 2023, 17:42
Evgheni Prigojin, șeful Wagner, acuză armata rusă că a lăsat decoperite flancurile grupului de mercenari la Bahmut
Șeful grupului de mercenari Wagner acuză armata rusă că a lăsat descoperite flancurile forței paramilitare

Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat joi armata rusă că s-a retras mai bine de o jumătate de kilometru la nord de orașul ucrainean Bahmut, flancurile forței paramilitare fiind lăsate descoperite, a transmis Reuters, potrivit agrepres.ro.

Cu toate astea, agenția nu a putut verifica afirmația făcută de Prigojin și nu a putut obține un comentariu din partea ministerului apărării de la Moscova.

Citește și: Şeful mercenarilor ruşi, Evgheni Prigojin, cere să fie interzise relatările negative din presă despre oamenii săi

Grupul Wagner a condus asaltul asupra Bahmutului, oraș strategic din estul Ucrainei, unde are loc una din cele mai sângeroasebătălii din războiul declanșat de Rusia. În ultimele luni, armată rusă a sprijinit parțial mercenarii.

Evgheni Prigojin a mai acuzat și în trecut comandanții armatei ruse că nu susțin suficient luptătorii Wagner, cerând ministerului apărării să asigure flancurile de la Bahmut.

„Din nefericire, unităţi ale Ministerului Apărării din Rusia s-au retras până la 570 de metri la nord de Bahmut, expunându-ne flancurile. Fac apel public la conducătorii de la vârful Ministerului Apărării deoarece scrisorile mele nu sunt citite. Vă rog, nu abandonaţi flancurile”, a susținut șeful grupului Wagner, făcând referire la ministrul apărării, Serghei Șoigu, și la șeful marelui stat-major rus, generalul Valeri Gherasimov.

Citește și: Război în Ucraina. Rusia a doborât o rachetă britanică Storm Shadow/Pentagon Leaks: Patronul grupului Wagner a trădat în favoarea Ucrainei

Grupul afirmă că a cucerit cea mai mare parte din Bahmut, costurile umane fiind eneorme. Orașul este distrus în mare parte, iar forțele ucrainene au recucerit teritorii în împrejurimi în ultimele zile.

Moscova cinsideră Bahmut, care înainte de război avea aproximativ 70.000 de locuitori, ca o posibilă poziție de plecare pentru cucerirea întregului Donbas, regiune din estul Ucrainei care se învecinează cu Rusia.