Evgheni Şevciuk: Retragerea trupelor ruse din Transnistria ar destabiliza regiunea

Publicat: Luni, 06 Octombrie 2014 17:23 // Actualizat: Luni, 06 Octombrie 2014 17:23 // Sursa: romaniatv.net

Evgheni Şevciuk a declarat că retragerea trupelor ruse din Transnistria ar detabiliza regiunea separatistă, respingând solicitările în acest sens din partea oficialilor de la Chişinău.

Evgheni Şevciuk, liderul regimului de la Tiraspol, a subliniat că retragerea trupelor ruse din Transnistria ar detabiliza regiunea separatistă, în cadrul unei confernţe de presă, potrivit publika.md.

"Astfel de solicitări ar putea destabiliza regiunea. Forma misiunii de pacificatori aflată în regiune ar putea fi schimbată după ce se va ajunge la un acord cu privire la soluţionarea politică a dosarului transnistrean. Atunci vor fi posibile discuţii pe această temă, însă acum acestea nu fac altceva decât să destabilizeze regiunea", a menţionat Şevciuk.

Republica Moldova îi cere Rusiei să îşi RETRAGĂ TRUPELE din TRANSNISTRIA

Republica Moldova i-a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria. 'Noi contăm că Federaţia Rusă îşi va încheia procesul de retragere (a trupelor), fără întârzieri pe viitor. Credem de asemenea că aducerea acordurilor de menţinere a păcii în conformitate cu standardele internaţionale prin transformarea actualei operaţiuni militare într-o misiune internaţională civilă va conferi un impuls pozitiv procesului de pace', a declarat Natalia Gherman, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite

Şefa diplomaţiei moldovene s-a pronunţat pentru reluarea cât mai rapidă a negocierilor cu privire la reglementarea transnistreană în formatul '5+2' (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE plus UE şi SUA, ca observatori), relatează la rândul său agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Gherman a subliniat în acest context că prezenţa forţelor ruse în Transnistria 'creează obstacole suplimentare' în avansarea procesului de pace.

 
 
loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
05 iun 00:04
Răspunde | Votează email 0 email
ViR
Zona din Afganistan se destabilizase rau de tot si A-XIV s-a retras in Transnistria ca sa mai echilibreze putin situatia ! Acum, daca se retrag de aici, se produce iar o destabilizare si Moldova se va inclina si va aluneca in apa Prutului sau poate dincolo de ea! situatie in care Russia ar avea orgoliul ranit si astfel Striga la Proprietar: Hotilor, vreti sa luati ce-i al nostru? Noi ne-am pus ultimii aici si nu mai este loc si pentru altii! Tremura nadragii pe ei sa nu-i cotropeasca din nou romanii! S-au pregatit sa inarmeze 50.000 de patrihoti cu furci , topoare, coase si prashtii, ca pe vremea vrajmasului Stefan sau chiar dinainte de invazia mongolilor! Sa apere pamantul sfant mult ravnit! Halal armata si conducatori! Regula cea mai respectata: nu ne trebuie si nu recunoastem nicio regula! Cine nu-i cu noi inseamna ca-i impotriva noastra!
04 iun 02:01
...de soldați aflați în rezervă, asta constituind circa cinci infanterii motorizate. Citeşte şi Evgheni Şevciuk: Retragerea trupelor ruse din Transnistria ar destabiliza regiunea Mai mult decât atât, primele două infanterii pot fi formate în...
07 oct 04:40
...ar detabiliza regiunea separatistă, respingând solicitările în acest sens din partea oficialilor de la Chişinău. Citește mai departe…

...
06 oct 18:06
...respingând solicitările în acest sens din partea oficialilor de la Chişinău. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.7315
RON
22 Jul
noapte 20 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H