Evită să pui termostatul în acest loc al casei. Vei plăti dublu la curent şi gaze

Factura la gaze şi curent electric ţi se poate dubla la iarnă dacă nu vei ţine termostatul la locul potrivit. Există un loc în casă în care nu trebuie să-l pui sub nicio formă.

21 sept. 2022, 18:06
Evită să pui termostatul în acest loc al casei. Vei plăti dublu la curent şi gaze

Evită să pui termostatul în acest loc al casei. Specialiştii atrag atenţia că factura la gaze şi energie electrică ţi se poate dubla la iarnă.

Evită să pui termostatul în acest loc al casei. Facturile ţi se vor dubla

Citeşte şi Situație fără precedent în România, după 32 de ani de la Revoluție: cât de mult ar putea crește facturile la energie, în iarnă

După scumpirea gazelor şi a energiei electrice, românii se gândesc cu groază la facturile pe care le vor avea de plătit la iarnă. Oamenii caută deja tot felul de soluţii ca să scoată mai puţini bani din buzunare în sezonul rece.

Un lucru important de care trebuie să ţineţi cont pentru a face economie la energie electrică şi gaze este să ştii unde să ţii termostatul. Fiind responsabil cu măsurarea temperaturii din casă, specialiştii spun că acesta poate reduce consumul de energie electrică dacă îl reglăm cu înțelepciune termostatul.

Dacă scazi temperatura termostatului cu două grade, poți economisi până la 5% din factura de încălzire. Dacă o reduci cu cinci grade, puteți economisi până la 10%, potrivit playtech.ro. 

Atenţie, specialiştii avertizează că facturile pot exploda dacă expunem termostatul la lumina soarelui sau la curenți de aer. Pentru a evita acest lucru, pune termostatul un perete interior, aproape de centrul casei, ferit de lumina soarelui, ferestre, uși, holuri și bucătărie.

PSD propune ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021

PSD nu este de acord ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul din anul 2021 şi a anunţat că va depune un amendament la OUG 119/2022 pentru modificarea acestei prevederi.

„PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Social-democraţii susţin că astfel cetăţenii vor fi stimulaţi să facă economie la energie electrică, „ceea ce va sprijini efortul României de a-şi reduce consumul naţional cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană”.

Citeşte şi Noi beneficiari ai măsurii de plafonare a preţurilor la energie. Marcel Ciolacu: Nu pot să-ţi cer să faci economie şi să beneficiezi de ea peste 12 luni