Evoluţia pandemiei în România. Şeful spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, avertisment: „Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut. Revenirea la normalitate trebuia realizată gradual”

Florin Roşu, mangerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, spune că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultima perioadă. Medicul susţine că revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie trebuia să se facă etapizat.

25 mart. 2022, 17:56
Evoluţia pandemiei în România. Şeful spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, avertisment: „Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut. Revenirea la normalitate trebuia realizată gradual”

Evoluţia pandemiei în România. Mangerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi avertizează că a crescut numărul infectărilor cu COVID. Florin Roşu face apel la responsabilitate din partea românilor şi avertizează că nu trebuie lăsată garda jos în lupta cu COVID.

Evoluţia pandemiei în România. Mangerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi avertizează că a crescut numărul infectărilor cu COVID

Citeşte şi Alexandru Rafila, anunţ despre vacanţele românilor după o nouă creştere a cazurilor de Covid

„După orice boală nu ne facem niciodată bine de azi pe mâine. Fie trebuie să continuăm un tratament, fie ţinem un regim, fie evaluăm şi monitorizăm, concluzia este că nu lăsăm garda jos. Acesta ar trebuie să ne fie spiritul civic în contextul pandemiei chiar dacă autorităţile au considerat că starea de alertă trebuie încheiată. Revenirea la normalitatea dinainte de Covid este un deziderat pentru noi toţi, după doi ani şi jumătate, însă cred că trebuia realizată gradual”, a declarat medicul Florin Roşu, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că de la încetatea stării de alertă şi până în prezent numărul îmbolnăvirilor cu Covid a crescut simţitor.

„În ultimele două săptămâni am internat peste 120 de pacienţi cu forme medii şi severe de Covid-19, iar astăzi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la secţia exterioară Leţcani avem internaţi 98 de pacienţi Covid care necesită îngrijire şi tratament strict în regim de spitalizare din cauza comorbidităţilor de care suferă. Nouă bolnavi se află la terapie intensivă”, a mai afirmat medicul Florin Roşu.

Acesta îi îndeamnă pe oameni să poarte în continuare masca de protecţie în spaţiile aglomerate sau închise. Potrivit autorităţilor, până vineri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 108.564 cazuri cu persoane infectate cu Covid, cu 166 în plus faţă de ziua precedentă.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.725 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 363 mai puține față de ziua anterioară. 405 ditre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit MS.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 1.294 de cazuri. În Cluj sunt 416,  Timiş – 301, Iaşi – 166, Ilfov – 161.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.771 cu 46 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 415 persoane, cu 13 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 415 de pacienți internați la ATI, 368 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 210 sunt minori, 208 fiind internați în secții, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară și 2 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În intervalul 24.03.2022 (10:00) – 25.03.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 41 decese (24 bărbați și 17 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Citeşte şi Revin restricțiile în România după creșterea cazurilor Covid? Alexandru Rafila: „Nu pot să exclud nimic, nu știm cum va evolua acest val”