Scandal la meciul Stelei. PDL acuză acţiuni de provocare a suporterilor. Becali: E o minciună!

Dispute politice, în jurul meciului Steaua-Twente. EVZ.ro scrie că la meciul Steaua Twente de joi seară se vor împărţi fluturaşi pro-Băsescu pentru a-i incita pe suporteri să scandeze împotriva preşedintelui. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a vorbit şi el de o posibilă diversiune a Opoziţiei pentru a provoca suporterii la meciul Steaua-Twente. Într-o intervenţie la România TV, Gigi Becali a negat informaţia.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 15:57
Scandal la meciul Stelei. PDL acuză acţiuni de provocare a suporterilor. Becali: E o minciună!

Jurnaliştii de la Evz au publicat un articol prin care anunţă că la meciul Stelei cu Twente se va face propagandă politică, împărţindu-se fluturaşi pro-Băsescu pentru a-i incita pe suporteri să scandeze împotriva preşedintelui.

Şi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a vorbit de o posibilă diversiune a Opoziţiei pentru a provoca suporterii la meciul Steaua-Twente.

Am văzut în presă o informaţie care face parte din categoria lucrurilor am trăit s-o văd şi pe asta. Am înţeles că la meciul de diseară domnul Dan Voiculescu pregăteşte răspândirea unor fluturaşi pro-Băsescu în tribune, ceea ce mă amuză. Asta înseamnă fie că domnul Dan Voiculescu a devenit fan al preşedintelui Băsescu, fie probabil oamenii domniei sale au greşit fluturaşii. Înţeleg că e pregătit să facă asta, sigur, mizând probabil pe fel de fel de scenarii seci tipice perioadei de dinainte de ’89„, a declarat Sever Voinescu.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a intervenit la România TV şi a comentat declaraţia lui Sever Voinescu spunând că el nu crede că se va întâmpla aşa ceva, dar şi că, în cazul în care, totuşi, prin absurd se va întâmpla, FIFA şi UEFA ar putea lua măsuri dure împotriva Stelei şi a României.

„Aceste lucruri nici nu trebuie comentate, nu trebuie să li se acorde atenţie pentru că nu se va întâmpla aşa ceva. Dacă se va întâmpla totuşi, trebuie să se facă o anchetă pentru că e nepermis ca prin sport să fie politizat ceva. FIFA şi UEFA nu permit aşa ceva, pot scoate România din turneele finale. Eu cred că e o aiureală, nu se va întâmpla aşa ceva. Singurul lucru care se poate întâmpla este vorba de vreo 200-300 de oameni, Peluza Sud care au fost şi huliganii de la proteste,  ei pot face ceva, în rest ceilalţi suporteri nu permit aşa ceva pentru că ar face rău Stelei. Dar cei de la Peluza Sud sunt interzişi pe stadion şi dacă intră vor răspunde penal. Nu le dă voie să intre cu bannere deloc, o să vedeţi că nu se va întâmpla nimic. Eu îi atenţionez pe toţi suporterii Stelei să nu facă aşa ceva pentru că va afecta Steaua, putem fi scoşi din cupele europene pentru că nu poţi face politică prin sport. Dacă, prin absurd, cineva ar vrea să facă ceva nu va putea pentru că vor fi sute de jandarmi şi vor fi monitorizaţi cu camere video şi în timp ce suporterii de la Peluza Sud, care sunt capul răutăţilor, nu au acces pe stadion nu se va întâmpla nimic. Noi putem face multe scenarii şi supoziţii, dar vă spun sigur că nu se va întâmpla nimic. Galeria Stelei nu va face aceste lucruri. Domnul Sever Voinescu nu trebuia să comenteze aşa ceva mai ales că avea pârghia necesară sa afle cine a pus la cale aceste lucruri. Şi repet că este minciună, minciună, minciună!„, a declarat Gigi Becali.

Patronul Stelei a dat şi un pronostic pentru meciul cu Twente: „Noi ne-am dori un 2-0 ca să luăm calificarea sau să nu luăm gol. Dumneavostră poate nu sunteţi la curent, dar va spun eu că în cupele europene e important să nu primeşti gol acasă:  un 1-0, un 2-0 ar fi foarte bine”.