Examene naţionale 2021. Elevii cer publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale

Examene naţionale 2021. Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale până vineri, 5 martie.

02 mart. 2021, 15:47
Examene naţionale 2021. Elevii cer publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale
Examene naţionale 2021. Elevii cer publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale

Examene naţionale 2021. Elevii cer Ministerului Educaţiei publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale  până vineri, 5 martie.

Examene naţionale 2021. Reprezentanţii elevilor, solicitare către Ministerul Educaţiei

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că la începutul lunii ianuarie au avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la care s-a propus organizarea simulărilor examenelor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

„Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susţine anul acesta examenele naţionale nu au avut ocazia să participe la o simulare de examen, având în vedere faptul că acestea nu au fost organizate anul trecut, din cauza contextului pandemic. Ministerul Educaţiei a aprobat propunerea Consiliului Naţional al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări”, afirmă reprezentanţii elevilor.

Citeşte şi Examene naţionale 2021. Sorin Cîmpeanu: Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa

Ei atrag însă atenţia că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor şi programa aferentă acestora.

„Din acest motiv, solicităm Ministerului Educaţiei publicarea, în regim de urgenţă, a procedurii sanitare de organizare a simulărilor naţionale şi a programei pe care se va baza elaborarea subiectelor, până la data de 5 martie. Este imperios ca atât elevii, cât şi unităţile de învăţământ, să aibă timp să se pregătească pentru simulări, pentru a ne asigura de faptul că acestea ne vor oferi o perspectivă reală asupra nivelului la care se situează, la acest moment, elevii din clasele terminale ale ciclului gimnazial şi liceal”, transmite Consiliul Elevilor.

Citeşt şi Dan Barna le spulberă visurile directorilor şcolari aleşi pe considerente politice: „Organizăm examene naţionale. Se bucură de funcţie doar pentru puţin timp!”

„Salutăm decizia Ministerului Educaţiei de a organiza simulările naţionale, în contextul în care elevii care vor susţine examenele naţionale anul acesta nu au mai avut niciodată oportunitatea de a susţine o astfel de pre-examinare. Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.