Examene Naţionale 2021. Ministrul Educaţiei: Nu vor fi decalate sau anulate

Examene Naţionale 2021. Ministrul Educaţiei a anunţat joi, după consultările cu sindicaliştii din învăţământ şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor din domeniu, că examenele naţionale nu vor fi decalate sau anulate în 2021.

08 ian. 2021, 09:49
Examene Naţionale 2021. Ministrul Educaţiei: Nu vor fi decalate sau anulate
Examene Naţionale 2021. Ministrul Educaţiei: Nu vor fi decalate sau anulate

Examene Naţionale 2021. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Citeşte şi Când se redeschid şcolile. Alexandru Rafila: Eu sunt foarte îngrijorat în legătură cu data de 8 februarie

Examene Naţionale 2021. Anunţul ministrului Educaţiei

„În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile.

Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi”, a precizat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres. 

Reamintim că Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii sindicatelor „Spiru Haret”, FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, dar şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR.


loading...
Partenerii noștri