Mang: Examenul de bacalaureat din acest an ar putea fi compromis VIDEO

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, susţine că examenul de bacalaureat din acest an ar putea fi compromis. Într-un interviu exclusiv pentru România TV, Ioan Mang a declarat că nu se mai pot face licitaţii pentru contractarea serviciilor de întreţinere a reţelelor de calculatoare. Pentru a evita amânarea examenului de bacalaureat, situaţia trebuie remediată de urgenţă.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 08:55
Mang: Examenul de bacalaureat din acest an ar putea fi compromis VIDEO

„Este o problemă gravă care mi-a fost sesizată, referitoare la faptul că nu a fost contractat serviciul informatic pentru bazele de date cu nicio firmă. Asta înseamnă că licitaţia nu se mai poate face”, a declarat Ioan Mang.

În această situaţie, examenul de bacalaureat din acest an ar putea fi compromis.

„Nu vreau să-i acuz pe foştii guvernanţi de faptul că se face intenţionat acest lucru, ca să meargă la încredinţare directă. Nu există niciun document necesar şi nicio discuţie cu nicio instituţie sau firmă. Licitaţia trebuia făcută pentru serviciul de întreţinere a calculatoarelor, a imprimantelor. Asta presupune cam 1.300.000 de RON, sumă care ar trebui dată prin încredinţare directă pentru că aşa a fost obiceiul în ultimii doi ani”, a spus Mang.

Deşi ministrul prefera o licitaţie, situaţia necesită o remediere de urgenţă, astfel încât acesta ar fi dispus să apeleze şi la varianta folosită până acum, de încredinţare directă a banilor.

„Sper să rezolvăm această problemă, să ne asumăm să facem ca în ceilalţi ani, deşi nu imi doream asta, şi să asigurăm desfăşurarea examenului de bacalaureat”, a mai precizat ministrul Educaţiei.