EXCLUSIV Alexandru Rafila îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu privind scandalul raportărilor greşite de cazuri COVID. „Ne-am răzbunat că nu mai suntem ministru şi lansăm bombe de presă. Nu are dovezi”

Medicul Alexandru Rafila l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu despre care susţine că răspândeşte "neîncredere în populaţie" atunci când spune că au fost realizate raportări greşite de infecţii şi decese din cauza COVID-19. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii îl acuză pe fostul ministru al Sănătăţii că nu a prezentat dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile, ci doar a lansat "bombe de presă".

16 apr. 2021, 21:29
EXCLUSIV Alexandru Rafila îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu privind scandalul raportărilor greşite de cazuri COVID. „Ne-am răzbunat că nu mai suntem ministru şi lansăm bombe de presă. Nu are dovezi”

Dr. Rafila a declarat, în direct la România TV, că speră să vină „o echipă cu adevărat profesionistă”, însă are „totdeauna rezerve” în acest sens.

„Am avut încredere în Vlad Voiculescu, dar vedeţi ce catastofă e în Ministerul Sănătăţii, cu lipsa asta de asumare şi de responsaiblitate care a fost încununată în timpul conferinţei de presă (susţinută de Vlad Voiculescu după demitere)”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila, la România TV.

Reprezentantul României la OMS consideră că afirmaţiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea unui număr mai mic de decese din cauza COVID „creează neîncredere”.

„Mi se pare incredibil. Dânsul a menţinat că nu are dovezi. El a spus că nu poate să dovedească. Fac o declaraţie, dar nu pot să dovedesc. Lansez această informaţie care creează neîncredere în populaţie.

Sigur, dacă există o diferenţă între platforme de 1 un 2 cazuri, se poate întâmpla. Dacă e vorba de diferenţe mari, sistematice datorate unor neglienţe sau rele intenţii, e altă discuţie”, a precizat Alexandru Rafila.

Deputatul PSD a amintit că Vlad Voiculescu putea cere verificări pentru că „lucrează cu STS”

„Dacă el ştia lucrul ăsta, de ce nu a făcut nimic? De ce nu a solicitat o investigaţie? Lucrează cu STS. Mi se pare doar o declaraţie pentru presă şi public ca să accentueze neîncrederea în sistemul de sănătate. Ne-am răzbunat că nu mai suntem ministru şi lansăm bombe de presă. Dacă sunt diferenţe mari, nu avea decât să se adreseze Parchetului”, a precizat Alexandru Rafila.

„Nu ştiu la ce s-a referit. Sunt neraportate sau supraraporte? Din moment ce dânsul a fost gestionarul acestor platforme, nu înţeleg la ce anume se plânge”, a conchis dr. Rafila.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, după acuzațiile lui Voiculescu legate de raportarea greșită a deceselor COVID: „Poate fi o faptă penală. Parchetul ar trebui să se autosesizeze

Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID

Vlad Voiculescu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de vineri că s-au raportat greşit morţii de COVID. Fostul ministru al Sănătăţii spune că există diferenţe semnificative între cifrele raportate şi cele reale.

„Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății, care nu știu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram și pe care le investigam. Îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcția de prim-ministru, să revadă metodologia de raportare a deceselor Covid-19. Nu aș vrea să arunc numere, însă investigația noastră ne arată că există diferențe semnificative între cifrele raportate și cifrele reale. Există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății. Sunt mai puține decese și este o statistică care trebuie clarificată”, a spus Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Victor Ponta, nemilos cu Vlad Voiculescu. „A apărut deodată de la Viena. Nici nu are şcoală acolo. Unchiul din Elveţia face afaceri cu medicamente”