Victor Ponta, nemilos cu Vlad Voiculescu. „A apărut deodată de la Viena. Nici nu are şcoală acolo. Unchiul din Elveţia face afaceri cu medicamente”

Victor Ponta a lansat un atac virulent la adresa lui Vlad Voiculescu, în contextul demiterii acestuia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Într-o intervenţie în direct la România TV, fostul premier a precizat că Vlad Voiculescu este "susţinut în politică de către marii producători de medicamente", amintind de unchiul fostului ministru, Nic Voiculescu, care este un cunoscut lobbyst pe piața medicamentelor.

16 apr. 2021, 20:40
Victor Ponta, nemilos cu Vlad Voiculescu. „A apărut deodată de la Viena. Nici nu are şcoală acolo. Unchiul din Elveţia face afaceri cu medicamente”

Victor Ponta a fost întrebat care este miza revocării lui Vlad Voiculescu din funcţie. Fostul lider Pro România a precizat că „nu e niciun secret” apropierea lui Voiculescu de marii producători de medicamente.

„Vlad Voiculescu este creaţia şi a fost sprijin, sponsorizat şi susţinut în politică de către marii producători de medicamente. Nu niciun secret pentru noi cei care facem politică.

Cum a apărut deodată de la Viena domnul Voiculescu… Nici nu are şcoală acolo. N-are diplomă! Cum unchiul din Elveţia face afaceri cu medicamente, asta ştiam cu toţii”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu: Premierul României a devenit un epidemiolog al ţării, vorbea despre lucruri pe care nu le înţelegea

Fostul premier consideră că „partea foarte urâtă” e că „în România doar de acolo mai sunt bani – din sănătatea oamenilor”.

„Modul în care au distrus şi şi-au făcut loc m-a revoltat. Domnul Voiculescu, în 2016, pentru că toată lumea vorbeşte că acum a venit la Minister. A fost şi în 2016. A avut o strategie foarte clară prin care toţi marii profesori, medicii cunoscuţi din România, oameni cu personalitate, caracter, tuturor le-a făcut dosare penale.

Niciunul n-a fost condamnat şi probabil că nici nu va fi. Doamne fereşte! Aceştia încă rezistau încă la presiunea de a ceda totul firmelor străine de medicamente.

Domnul Voiculescu şi echipa lui la tragedia de la Colectiv au spus aşa: Demisia! Corupţia ucide! Ministrul Sănătăţii e de vină”, a mai precizat Victor Ponta.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Există diferențe semnificative între cifrele raportate și cele reale. Sunt mai puţine decese

La începutul lunii martie, Vlad Voiculescu a publicat un text pe pagina sa de Facebook în care recunoaște că tatăl său a fost colaborator al Securității și recunoaște totodată și gradul de rudenie cu Nic Voiculescu, un cunoscut lobbyst pe piața medicamentelor, și fondator al Institutului Aspen în România, alături de Mircea Geoană, conform Digi24.

„În rest, da, primeam dulciuri câteodată de la unchi și mătuși mai apropiate sau mai îndepărtate. Unul a lucrat în străinătate în timpul lui Ceaușescu și nu îmi inchipui că asta era posibil fără să fi avut ceva semnat sau chiar vreun contract de muncă sau ce aveau la securitate. S-a stins acum 19 ani. Altul la un moment dat a lucrat pentru o companie de farmaceutice. Prima dată când a venit în sat a fost și prima dată când am văzut cum arată un Audi și am auzit că există “mașină de serviciu“. Cred că a mai trecut apoi o singură dată prin sat, la o înmormântare. La București ne-am mai văzut și auzit apoi de câteva ori, niciodată însă din 2015 încoace”, a scris Vlad Voiculescu în postarea sa pe pagina de Facebook.

„Taică-miu nu e perfect și sigur a făcut greșeli. Nu vreau să comentez în niciun fel decizia respectivă. Taică-miu a ieșit în stradă în 1989 și a avut un certificat de revoluționar (o prostie, dacă mă întrebați pe mine, dar asta e altă poveste – și nu îl mai are astăzi). Nu comentez pentru că aș fi tentat să minimizez faptele – știindu-l pe taică-miu și știindu-i pe o bună parte dintre cei despre care se face vorbire acolo – și să pun lucrurile în contextul vieții tatălui meu, atât cât îl cunosc, cu bune și cu rele. Știu însă că tot în acele vremuri au fost mulți oameni care nu au acceptat să facă niciun compromis, niciodată. Oameni care au refuzat orice colaborare cu organele securității, indiferent de consecințe. Mă înclin în fața lor. Nu știu dacă eu aș fi avut această tărie în acele vremuri, deși sigur, mi-ar plăcea să cred că aș fi avut-o”, a mărturisit Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Laura Ştefănuţ, alături de Vlad Voiculescu la conferinţa de presă. Iubita acestuia l-a aşteptat în picioare timp de 2 ore

Vlad Voiculescu, despre unchiul său şi legăturile cu industria farmaceutică

„În rest, da, primeam dulciuri câteodată de la unchi și mătuși mai apropiate sau mai îndepărtate. Unul a lucrat în străinătate în timpul lui Ceaușescu și nu îmi inchipui că asta era posibil fără să fi avut ceva semnat sau chiar vreun contract de muncă sau ce aveau la securitate. S-a stins acum 19 ani. Altul la un moment dat a lucrat pentru o companie de farmaceutice. Prima dată când a venit în sat a fost și prima dată când am văzut cum arată un Audi și am auzit că există “mașină de serviciu“. Cred că a mai trecut apoi o singură dată prin sat, la o înmormântare. La București ne-am mai văzut și auzit apoi de câteva ori, niciodată însă din 2015 încoace”, a mai scris Voiculescu.