EXCLUSIV Alexandru Rafila intervine în scandalul raportărilor greşite privind decesele COVID: „Voiculescu s-a autodenunţat? Ambele platforme la care face referire erau sub jurisdicţia lui”

Alexandru Rafila intervine în scandalul raportărilor greşite privind decesele COVID. Senatorul PSD spune că datele pe care românii le primesc de la Ministerul Sănătăţii creează "o confuzie teribilă" în rândul populaţiei.

19 apr. 2021, 21:48
EXCLUSIV Alexandru Rafila intervine în scandalul raportărilor greşite privind decesele COVID: „Voiculescu s-a autodenunţat? Ambele platforme la care face referire erau sub jurisdicţia lui”
Alexandru Rafila intervine în scandalul raportărilor greşite privind decesele COVID: "Voiculescu s-a autodenunţat? Ambele platforme la care face referire erau sub jurisdicţia lui"

Alexandru Rafila a declarat că oamenii nu mai ştiu ce să creadă după ce Vlad Voiculescu a declarat că s-au raportat greşit morţii de COVID.

Alexandru Rafila: Voiculescu vorbeşte despre lucrurile astea ca si cum ar fi in afara Ministreului Sanatatii

„Datele pe care le primim de la Ministerul Sănătăţii creează confuzie teribilă. Oamenii nu mai ştiu ce să creadă. Eu nu am inteles daca Vlad Voiculescu era ministrul Sănătăţii sau era o persoana din exterior care aducea la cunostinta oamenilor diverse fapte grave? Ambele platforme la care face referire erau sub jurisdictia lui. Nu am inteles, s-a autodenunţat? În mod evident această ieşire aparută după destituirea lui demonstreaza ca nu e serioasa treaba.

Cine face testarea? Toate treburile care tin de sanatate publica, de testare, tin de Ministerul Sănătăţii. Dânsul vorbeşte despre lucrurile astea ca si cum ar fi in afara Ministerului Sanatatii. Treaba Ministerului Sănătăţii în momentul de fata este sa gestioneze pandemia. Lucruri concrete nu am vazut”, a declarat senatorul PSD la România tv.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii, explicaţii oficiale despre grupul privind morţii de COVID-19. Echipa lui Vlad Voiculescu a adăugat ulterior cu pixul în registrul de corespondenţă

Reamintim că Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, susține că a descoperit diferențe în raportările morților de Covid-19 la nivelul mai multor spitale.

„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea.

La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică.

E trist că există o discuție sau o replică a premierului în legătură cu acest lucru. Există o decizie a unui secretar de stat în legătură cu acest grup de lucru. Actul este și public și discuția dacă actul respectiv a avut dosar cu șină este ridicolă. Pe documentul publicat data este de 12 aprilie, pe 14 am fost demiși. Toată discuția ar trebui să fie pe fond. Grupul nu a apucat să lucreze. Au fost câteva întâlniri în care ne-am lămurit că există o problemă și grupul de lucru ar fi trebuit să meargă la nivelul fiecărui spital”, a declarat Vlad Voiculescu la Europa Fm.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, noi atacuri la adresa lui Florin Cîţu după demitere. „E un pretext absolut penibil. Niciodată nu mi-a reproşat lucruri cu adevărat”


loading...